o australian openu / Teške riječi Hewitta za Nadala: 'U finalu je izgledao kao blijeda sjenka samog sebe'

Image
Foto: AP Images

Izbornik australske Davis Cup reprezentacije osvrnuo se na finale Australian Opena

31.1.2019.
13:05
AP Images
VOYO logo

Bivši prvi tenisač svijeta i aktualni izbornik australske Davis Cup reprezentacije Leyton Hewitt prokomentirao je finale ovogodišnjeg izdanja Australian Opena u kojem je Novak Đoković lakoćom pomeo Rafaela Nadala i uzeo sedmu titulu na tom turniru. 

"Nadal je na terenu izgledao kao blijeda sjenka samog sebe. Mislim da je Novak to osjetio i uložio dodatan napor kako bi rano završio meč", izjavio je Hewitt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od trenutaka koji je ponajbolje oslikao cijeli meč dogodio se u sedmom gemu prvog seta, kad je Nadal promašio čisti udarac forhendom. 

"Nikad to nisam vidio od njega. To se ponekad događa, no uglavnom tu veliku ulogu odigraju vremenski uvjeti, igračima zasmeta vjetar i slično, ali na Rod Laver Areni uvjeti su bili sjajni. Ne znam što se dogodilo. Ni u jednom trenutku meča Rafa nije bio miran, nije bio siguran na loptici", rekao je Hewitt o Nadalovom nastupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australac se dotaknuo i Novaka Đokovića i prokomentirao njegovu igru u velikom finalu.

"Bilo je čudno vidjeti Đokovića kako udara lopticu na Nadalov forhend. Rijetko tko bi se to osudio, no Novak je imao toliko jake udarce da nije ostavio Nadalu mogućnost za njegove dugačke zamahe i tu mu je oduzeo prednost. Nadalove loptice stoga su bile nešto kraće i Đoković je to iskoristio na najbolji mogući način", zaključio je Hewitt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo