NI VJETAR NIJE UNIŠTIO NAJVEĆE RIVALSTVO: / Nadal spektakularnim potezima pobijedio Federera možda i posljednji put na zemlji

Image
Foto: Profimedia

Jedan set u šansama bio je "plafon" koji su teniski analitičari u ovom susretu davali Federeru, a njemu je najbliže bio u drugom setu

7.6.2019.
15:32
Profimedia
VOYO logo

Ni 39. Fedal nije razočarao. Čak ni unatoč, za normalne teniske uvjete, orkanskom vjetru koji je baš danas odlučio zapuhati kao nikad u posljednja dva tjedna, ali, srećom, ne i uništiti najveći teniski spektakl. Jer ta su dvojica jača i od svih prirodnih sila.

Pema očekivanjima, kao pobjednik iz nove epizode, na zemlji možda i posljednje, izašao je Rafael Nadal koji je protiv svog najvećeg rivala prekinuo niz od pet uzastopnih poraza i poboljšao međusoban omjer na 24-15. Onaj u Roland Garrosu, pak, na, udahnite, 92-2 (!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roger Federer dao je koliko je mogao, čak i (pre)više za jednog 37-godišnjaka na najzahtjevnijoj podlozi protiv najvećeg igrača na njoj svih vremena. Međutim, protiv spektakla koji je i na vjetru izvodio Nadal nije mogao. Španjolac je izvlačio nemoguće, zabijao nemoguće, a to Federer ni u najboljim danima nije mogao pratiti. A Nadal i dalje tako igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan set u šansama bio je "plafon" koji su teniski analitičari u ovom susretu davali Federeru, a njemu je najbliže bio u drugom setu koji je otvorio s 2:0, no i to je tada bilo jako daleko. Nadal je kod 4:4 i 40-0 na Švicarčevu servisu pretvorio u break i od tog trenutka povratka za najtrofejnijeg tenisača svih vremena više nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će se pridružiti Nadalu u nedjeljnom finalu, njegovu 12., odlučit će između sebe Dominic Thiem i Novak Đoković. Austrijanac je pomeo svoje protivnike u prethodna dva kola, ali nijedan nije bio Đokovićeve kategorije.

Roland Garros, polufinale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal (Španjolska) - Roger Federer (Švicarska) 6:3, 6:4, 6:2

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo