Hrvat kao od šale dobio sjajan posao u Londonu!

Mladi Varaždinac Denis Pitner ima se čime pohvaliti kad je posao u pitanju. On je jedan od tri hrvatska suca koji su od čak 8.

21.7.2011.
14:18
VOYO logo

Dok naši tenisači ove godine nisu ostavili dublji trag u Wimbledonu, ne izborivši ulazak u drugi tjedan natjecanja, Hrvatska je ipak imala svoje predstavnike u samoj završnici. Doduše, nisu bili na terenu već su stajali uz njega. Naime, u ulozi sudaca našlo se troje Hrvata, a među njima je bio i mladi Varaždinac Denis Pitner, linijski sudac u Wimbledonu.

"Poslao sam prijavu i garanciju Hrvatskog teniskog saveza i Zbora teniskih sudaca i, na moju veliku sreću, bio sam primljen. Bio sam jedan od čak osam tisuća kandidata za suđenje na ovogodišnjem Wimbledonu", priča Denis Pitner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od osam tisuća kandidata trebalo je izabrati 350 najboljih.

"Od tog broja 50 je glavnih sudaca, a 300 linijskih. S obzirom na to da je taj turnir jedan od najvećih sportskih događaja u Engleskoj, domaćini daju prednost svojim sucima. Tako da je bilo izabrano 150 Engleza za suđenje uz liniju, dok je preostalih 150 činilo vrlo šaroliko društvo iz cijelog svijeta", kaže 26-godišnji Pitner, kojem su društvo radili Marija Čičak, zadužena za suđenje iz 'hawk eye' sobe te Damir Hižak, također linijski sudac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobiti takav posao u Wimbledonu nije nimalo lako...

"Osim preporuke saveza, potrebne su vam jako dobre ocjene s prijašnjih turnira. Naime, na svakom turniru glavni vas sudac ocjenjuje. Te su ocjene tajne, skuplja ih međunarodna teniska federacija i u najvećoj mjeri određuju vašu sudačku budućnost", objašnjava Pitner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudio je i najljepšim tenisačicama na Touru, Ani Ivanović i Mariji Kiriljenko.

"Na tome mi najviše zavide prijatelji. Rijetki dobiju priliku gledati ih iz tolike blizine. Čak bliže nego da samu prvom redu", kaže Varaždinec kojem je sljedeća postaja - Umag, a uskoro nada se, i US Open.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107030274006 arti-201107050584006 arti-201107200697006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo