AMERIKANCI SE DOHVATILI ĐOKOVIĆA: / Usporedili ga s varalicom Lanceom Amstrongom

Image
Foto: Screenshot
20.4.2016.
13:16
Screenshot
VOYO logo

Naime, nakon što je u ponedjeljak u Berlinu dobio Laureus za najboljeg sportaša u protekloj godini novinari su pitali da prokomentira sve glasnije priče o korištenju dopinga među profesionalnim tenisačima.

"Naravno, postoje nagađanja o tome. Čini se da je tenis baš sad u središtu pozornosti i mediji pokušavaju napraviti priče, ali dok god nema dokaza da je netko koristio doping sport je čist. Mi ćemo ga očuvati kao takvog. Zapravo, jako sam ponosan na integritet koji ima tenis i nadam se da će tako ostati", rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcija medija

Njegova izjava potom je naišla na dosta žestoku reakciju iz Washington Posta. Pri tome su podsjetili da je slične izjave dao poznati biciklist, kojem je kasnije utvrđeno da je bio pod utjecajem zabranjenih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đoković je pomalo zvučao kao Amstrong. I on je uperio prst u medije prije desetak godina. Pri tome je najviše napao sportskog novinara Sunday Timesa Davida Walsha, jednog od prvih koji ga je optužio za doping", piše Washington Post.

Podsjetili su Amerikanci i na to da tenis nije toliko čist kao što je Đoković rekao pa su spomenuli slučajeve poput Johna McEnroea (2004. priznao da je koristio doping), Martine Hingis (2007. bila pozitivna na jedan metabolit), Andrea Agassija (2009. bio pozitivan na metamfetamin) te najnovijji Marije Šarapove koja je prije nekoliko mjeseci priznala korištenje meldonija, supstance koja je od nove godine na listi zabranjenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo