SJAJNE HRVATSKE ODBOJKAŠICE U FINALU EUROPSKE LIGE: / 'Rezultat je nevjerojatan, ovo nam je važno iskustvo'

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Hrvatski izbornik Daniele Santarelli meč je opisao kao čudan

21.6.2019.
23:38
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija plasirala se u finale završnog turnira Zlatne europske lige koji se igra u Varaždinu zahvaljujući 3-1 (25-21, 25-22, 23-25, 25-20) pobjedi protiv Španjolske u polufinalu.

Plasmanom u finale Europske lige naše su odbojkašice izborile i nastup na Challenger Cupu u Limi gdje će se od 26. do 30. lipnja natjecati za nastup u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv Španjolske sjajno otvorila dvoboj i povela sa 12-2, no uslijedio je pad u igri te su se gošće uspjele primaknuti na 20-18, ali ne i bliže pa je prva dionica pripala Hrvatskoj sa 25-21.

U drugi set su Španjolke krenule bolje i povele s velikih 10-2, ali Hrvatice su se uspjele na vrijeme pribrati te izjednačiti već na 17-17, a odmah potom i preuzeti vodstvo od 19-17 koje su materijalizirale u prednost od 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći je set protekao u izjednačenoj igri do same završnice, a onda su se Španjolke odvojile na 24-21. Hrvatska je spasila prve dvije set-lopte, a na trećoj se dogodila kontroverzna situacija. Španjolke su loše primile servis, lopta je prošla pored mreže na hrvatsku stranu, jedna španjolska igračica se požrtvovno bacila prema njoj, ali se sudarila s jednom od naših igračica. Glavna sutkinja je procijenila kako se radilo o opstrukciji i dodijelila poen, a samim time i set Španjolskoj.

Rasplet trećeg seta nije utjecao na Hrvatsku koja je tijekom čitavog četvrtog seta bila u prednosti i na kraju ga dobila sa 25-20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima mjesta za napredak"

"Danas smo imale dosta oscilacija u igri. Španjolskoj smo u jednom momentu dopustile da nas dovede u tešku situaciju. Na kraju smo se izvukle i timski odradile odlično. Ali ima mjesta za napredak", rekla je kapetanica hrvatske reprezentacije Samanta Fabris.

Lucija Mlinar je dodala da su očekivale tešku utakmicu u polufinalu, ali da je prevagu donijela mentalna snaga, pristup i borbenost hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Španjolska je malo drugačiji protivnik nego prijašnji, dobra obrambena ekipa, malo dosadna. No mi smo se dobro pripremile za utakmicu, odradile taktiku i zasluženo pobijedile", kazala je hrvatska odbojkašica te dodala da je fokus u potpunosti bio na Španjolskoj pa će pripreme za sutrašnje finale i upoznavanje s igrom češke reprezentacije biti odrađene večeras.

Hrvatski izbornik Daniele Santarelli meč je opisao kao čudan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat je nevjerojatan. Prvi set smo bili fantastični, drugi ne, ali smo dobili, u trećem smo puno griješili iako je pritisak bio na Španjolskoj. Zato nam je ovo važno iskustvo", rekao je izbornik te najavio finale s Češkom:

"Moramo se malo odmoriti za sutrašnji meč. Češka je dobar tim. Nisam ih puno gledao, ali ono što znam je da su izbalansirane, igraju bez grešaka. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Mi sigurno moramo igrati bolje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnji finale između Hrvatske i Češke igrat će se od 19 u varaždinskoj sportskoj dvorani na Dravi. Prije toga, od 16 sati, za treće će mjesto igrati Bjelorusija i Španjolska.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo