Revanš protiv Joshue / Usyk napustio Ukrajinu, slijedi obrana pojasa teške kategorije. Podržavaju ga braća Kličko

Image
Foto: AP Images

25. rujna Usyka čeka revanš protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue.

27.3.2022.
18:20
AP Images
VOYO logo

Oleksandsr Usyk dobio je podršku bivših svjetskih prvaka teške boksačke kategorije i njegovih sunarodnjaka, braće Kličko. Usyk je zajedno s ostalim Ukrajincima branio svoju zemlju od ruske invazije posljednjih mjesec dana.

Ipak, Usyk je morao donijeti tešku odluku i napustiti Ukrajinu. 25. rujna Usyka čeka revanš protiv bivšeg prvaka Anthonyja Joshue. Braća Kličko komentirali su tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo hoćemo li postojati za tri mjeseca. Zapravo, imam planove pričati s Usykom i dati mu savjete ako se namjerava boriti oko posebnih poruka koje može staviti tamo gore," rekao je Vitalij Kličko, bivši svjetski boksački prvak i gradonačelnik Kijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinska zastava vidjeti će se u svijetu

Svi muškarci između 18 i 60 godina obavezni su ostati u granicama Ukrajine i boriti se za svoju zemlju. Usyk je, doduše, dobio posebno izuzeće za odlazak iz zemlje zbog "državnih interesa".

"Postoje prednosti i nedostaci, teška je to odluka za Oleksandra Usyka, ali vidjet ćemo ukrajinsku zastavu kako se vijori i čuti ukrajinsku himnu. Jedan od ambasadora naše države je tamo u svijetu s pravim razmišljanjem - to je više pozitivno nego negativno," rekao je 46-godišnji Vladimir Kličko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo podršku. Od početka rata, naša ekonomija je spala na ništa, ali molim vas nemojte zaboraviti da branimo demokratske principe slobode i slobodnog izbora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo