NEVJEROJATAN ZAHTJEV: / Otkrivena velika istina o prekidu karijere Conora McGregora

Image
Foto: AFP, Steve Marcus
20.4.2016.
17:12
AFP, Steve Marcus
VOYO logo

Predsjednik UFC organizacije Dana White potvrdio je kako revanš između novog UFC prvaka u velter kategoriji Natea Diaza i McGregora neće biti održan.

Image
URNEBESNO: /

Čitav borilački svijet sprda se s umirovljenjem velike UFC zvijezde

Image
URNEBESNO: /

Čitav borilački svijet sprda se s umirovljenjem velike UFC zvijezde

Image

White je rekao kako je McGregor izbačen s popisa boraca na UFC 200 Fight Nightu jer je odbio sudjelovati u promociji borbe, fotografiranjima i press konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći honorar u povijesti

Međutim, američki mediji pišu kako je pravi razlog otkazivanja borbe, navodno, Irčev zahtjev o 10 milijuna dolara za revanš s Diazom koji ga je prošloga mjeseca pobijedio "submissionom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

White je čovjek koji jako voli novac

White je poznat kao čovjek koji jako voli novac i koji ne pristaje na nerealne zahtjeve svojih boraca. Da mu je odobren taj iznos, bio bi to najveći honorar u povijesti UFC-a i vjerojatno bi pokrenulo lavinu za većim primanjima i kod drugih boraca u organizaciji.

Image
Foto: AFP, Angel Valentin

Tako su White i braća Fertitta svome miljeniku i svojoj "zlatnoj financijskoj koki" zbog popularnosti Irca, rekli ne. Na to mu je McGregor odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škrti UFC

"Ok, idem ja onda u mirovinu".

McGregor je odluku o mirovini objavio preko Twittera, dok je bio na Islandu gdje se pripremao za borbu s Diazom. Pokušali su ga kontaktirati novinari islandskog MMA Frettira, no Irac im je samo odbrusio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, u mirovini sam. Je*eš intervjue".

Zbog zarade Miočića gurali u drugi plan

UFC organizacija i predsjednik White jako su škrti kad je riječ o podjeli velikog novčanog kolača UFC-a. Primjerice, u boksu su honorari za borbu veći i podjela je poštenija nego u UFC-u. Whiteova ljubav prema novcu bila je vidljiva i u situaciji sa Stipom Miočićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Predsjednik UFC-a nije davao Miočiću šansu za borbu za UFC naslov jer američki Hrvat, unatoč dobrim rezultatima u teškoj kategoriji, nije bio marketinški isplativ, odnosno, nije toliko popularan i stoga ne vuče za sobom velik novac, ne donosi toliku zaradu kao, primjerice, McGregor, Werdum, Velasquez, Dos Santos ili Ronda Rousey.

Borci dobivaju 'mrvice'

U elitnoj MMA promociji borci dobivaju tek manji dio onoga što se zaradi od PPV prodaje i ostalih izvora financiranja. Dok većina novca ostane u rukama UFC-a. McGregor je tu praksu očito htio promijeniti, ali mu to nije pošlo za rukom. Vrijedi vidjeti kako će se ova situacija rasplesti narednih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo