JOŠ JEDAN NESRETNIK: / Teške batine se pišu i ovom Amerikancu

Kao u doba Joea Louisa, Muhammada Alija i Joea Fraziera.

25.4.2015.
15:09
VOYO logo

Ukrajinski superšampion dominira teškom kategorijom posljednjih desetak godina, objedinio je sve četiri kategorije, nitko mu ništa ne može i vjerojatno je jedino pitanje koliko će dugo izdržati njegov novi izazivač.

Ukrajinac će nakon sedam godina se opet boriti u SAD-u, a ovo mu je čak 27 meč za svjetskog prvaka. Sedamnaest puta zaredom je obranio naslov i iako je Jennings dosad neporažen, on je 'rookie' u usporedbi s 39-godišnjim prvakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac je kratko u svijetu boksa, prvi put u životu je boksačke rukavice navukao 2009. godine. Tada je imao 24 godine i radio kao mehaničar u jednoj banci u Philadelphiji. Kratko je krstario amaterskim boksanjem i u veljači 2010. ekspresno postao profesionalac. Do danas je sakupio 19 pobjeda, od toga 10 nokauta. No, od boksača koji su pri vrhu teške kategorije savladao je samo Kubanca Mikea Pereza i Poljaka Artura Szpliku. Vladimir Kličko, za usporedbu, kroz 66 mečeva je ostvario 63 pobjede, od čega 54 puta nokautom.

Ukrajinac je sedam kilograma teži i par centimetara viši, ali Amerikanac ima dulji 'reach', njegove ruke su dulje osam centimetara. Kako će se to vidjeti u ringu, pogledajte u noći sa subote na nedjelju. Glavna borba večeri u MSG-u bi trebala početi oko pet ujutro...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike