Müller svijet

Müller svijet

Prirodni kutak

Volimo se tuširati prirodnim mineralnim gelovima

Kao što mu i samo ime kaže, Mrtvo more nije izvor života. Zbog visokog postotka soli od oko 32 posto (primjerice, oceani sadrže do šest posto soli) u njemu ne mogu živjeti vodene životinje. Ali u Mrtvom moru ima nešto zbog čega ga obožava naša koža – visoku koncentraciju mineralnih tvari koje u svom sastavu imaju magnezij (potiče stanični metabolizam), kalcij (čisti pore i jača staničnu membranu), natrij, kalij, stroncij…

Njihova je moć velika:

  • sprječavaju i ublažavaju upalne procese
  • hidratiziraju
  • regeneriraju
  • jačaju elastičnost i vitalnost kože

Kada se se u obzir uzmu svi ti podaci, nimalo nije čudno što se Mrtvo more već tisućljećima smatra najboljim prirodnim lječilištem pomoću čijeg se blata rješavaju i mnogi ozbiljni kožni problemi kao što su ekcemi i psorijaze.

No, ne trebate ići do Izraela da biste svoju kožu počastiti blagodatima Mrtvog mora. Ne morate se u njemu kupati, ali se zato njime možete otuširati.

U Mülleru je dostupna kozmetika Dead Sea laboratorija osnovanog 1986. u čijim se bočicama Ahava prirodne kozmetike krije pregršt mineralnih soli, blata i ljekovitih biljaka iz Mrtvog mora.

Nas su posebno oduševili mineralni gelovi za tuširanje s prekrasnim svježim mirisima. Evo i zašto!

Tijekom ljeta zbog velikih vrućina češće se tuširamo čime se može narušiti hidrolipidni sloj kože tijela – što se može manifestirati pojavom perutavosti, osjećaja zatezanja pa čak i peckanja. Da se to ne bi dogodilo potrebno je birati proizvode koji svojim sastojcima ne isušuju kožu nego je revitaliziraju i ostavljaju svjež miris i mekan trag. Upravo su takvi Ahava mineralni gelovi za tuširanje s vodom iz Mrtvog mora te ekstraktom aloe vere. A tek kako mirišu!

Ahava mineralni gel za tuširanje Kaktus&Ružičasti papar 200 ml, 111,90 kuna

Ahava mineralni gel za tuširanje Mandarina&Cedrovina 200 ml, 111,90 kuna

Ahava mineralni gel za tuširanje SeaKissed 200 ml, 111,90 kuna

Inače, Ahava brend je poznat i po patentu ‘Mineral skin osmotor’ (MSO), koji se nalazi isključivo u njihovim proizvodima. MSO sadrži izbalansiranu količinu minerala kao što su magnezij, kalcij, kalij, natrij, brom i željezo, važnih za održavanje zdravlja i glatkoće kože, a koji su inače njen sastavni dio.

AHAVA je brend kozmetike koji u svoje proizvode uvrštava upravo ove ljekovite i prirodne sastojke. Danas je AHAVA vrhunska kozmetika koja je dostupna u više od 30 zemalja svijeta. Također, AHAVA je plasirala patent ‘Mineral skin osmotor’ (MSO), koji se nalazi isključivo u njihovim proizvodima. MSO sadrži izbalansiranu količinu minerala kao što su magnezij, kalcij, kalij, natrij, brom i željezo, važnih za održavanje zdravlja i glatkoće kože, a koji su inače njen sastavni dio. Taj se kompleks nalazi u svim Ahava proizvodima. Glavna je zadaća MSO-a održavanje optimalne vlažnosti potičući osmozu kože.

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]