Müller svijet

Müller svijet

Prirodni kutak

Najbolji izbor grickalica za bolju koncentraciju

Nova školska i akademska godina u punom su jeku, a koncentracija vam nije na vrhuncu. Posegnite za zdravim grickalicama i namirnicama.

Pogreška koju mnogi čine tijekom mentalno napornih razdoblja (učenja i polaganja ispita) jest da se hrane neredovito i nezdravo. Jer, kao nemaju vremena ni snage još razmišljati o prehrani! Brza hrana, mnogo slatkiša, slane i masne grickalice te energetska, gazirana pića ni u kojem slučaju nisu dobar način podizanja razine energije. Ne samo da su to loši izbori koji dugoročno mogu štetiti zdravlju, već takva prehrana može utjecati i na izostanak uspjeha na ispitima. Naime, mozgu treba mnogo, mnogo hrane bogate vlaknima, mineralima i vitamina kao što su B6, koji pospješuje pamćenje, vitamin E, koji sprječava kognitivni umor, te vitamin D, koji pospješuje revitalizaciju mozga. Evo u kojim se namirnicama sve to može naći.

Plava riba

Tuna, srdela i skuša su najzdravije vrste riba jer sadrže mnogo proteina i omega-3 masnih kiselina što je nužno za dobro funkcioniranje mozga. Haringa i pastrva su isto dobre opcije, ali najjednostavniji (i najjeftiniji) obrok – koji kombinira složene ugljikohidrate, vitamine i proteine – su srdele između dvije kriške kruha od cjelovitog pšeničnog zrna.

Ništa bez jaja

Pečena ili kuhana jaja su zdrava i dobra hrana za mozak te sjajan način da započnete dan. Jaje sadrži vitalne hranjive sastojke: šest grama bjelančevina, vitamin B12 (koji pomaže pretvoriti glukozu u energiju) i manje od 100 kalorija – ovisno o tome kako ga pripremate.

Zeleno povrće

Kelj, špinat, brokula: povrće tamnih zelenih listova moćan je izvor vitamina K, koji pomaže u funkcioniranju mozga, te antioksidansa. Konzumacijom zelenog lisnatog povrća u organizam ćete unijeti vitamine B6 i B12 koji poboljšavaju budnost i pamćenje.

Zeleni čaj

Konzumacija kofeina, u kratkom roku, može biti korisna. No, previše kofeina može utjecati na usredotočenost i dugoročno vas iscrpiti. Osim kave (u umjerenim količinama), izvor kofeina je i zeleni čaj koji je i bogat antioksidansima.

Voćni trenutak

Ako vam je potreban šećer, prirodni šećeri u svježem voću bit će mnogo korisniji od čokolade. Smatra se da tamnije obojeni plodovi, poput borovnica, sadrže više antioksidansa, ali ćete osjetiti prednosti konzumacije bilo kojeg voća: od banana, naranči, pa sve do kivija.

Zdrave grickalice

Nervoza prije ispita ponekad je vrlo velika, pa posežemo za grickalicama. Sva sreća da postoje one zdrave, bogate vlaknima, vitaminima, proteinima i antioksidansima. Tako, naprimjer, orašasti plodovi štite mozak od kognitivnog opadanja, a suho je voće
bogat izvor vlakana, antioksidansa, kao i folne kiseline i B vitamina. Sjajna je stvar što zdrave grickalice možete uvijek nositi sa sobom.

Potražite u Mülleru:

Hochgenuss sušene trakice manga 100 g, 17,90 kuna

Hochgenuss indijski oraščići s okusom vanilije 125 g, 26,90 kuna

Hochgenusss fitness mix 150 g, studentski mix bez grožđica, izvor vitamina E, 17,90 kuna

Hochgenuss čips od banane 125 g, 8,90 kuna

Hochgenuss studentski mix s dodatkom komadića čokolade 150 g, izvor vitamina E, 17,90 kuna

Hochgenuss studentski mix 175 g, 15,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
13.11.2018.

Bez trendi čarapa nema ni dobre modne kombinacije

Postoji jedan veliki razlog zašto volimo hladnije dane, a to su čarape u svim oblicima. Ove su sezone čarape jedan od ključnih modnih detalja s kojim trendseterice izgrađuju svoj stil. Naravno, najlon čarape imaju i očitu praktičnu funkciju jer griju, a zahvaljujući visokoj tehnologiji izrade pređa imaju i moć da stegnu gdje treba te tako […]

Ljepota i stil
12.11.2018.

Osjetljiva koža traži primjerenu njegu

Čak 70 posto žena tvrdi da ima osjetljivu kožu. Osjetljiva koža je ona koja reagira intenzivnije i brže na razne utjecaje, a preporuka je birati proizvode sa što manje konzervansa. Pitamo li dermatologe koje su zapravo značajke osjetljive kože, reći će kako je osjetljivost posljedica hiperaktivacije živčanog sustava koji izaziva upalna stanja u tkivu i […]

Living
09.11.2018.

Kako proslaviti Martinje

Uz delicije na stolu, Martinje je nezamislivo bez dobrog vina ohlađenog na pravoj temperaturi i serviranog u prave čaše. Mnogima je Martinje najdraži dan u godini. Ovaj blagdan “krštenja vina”, odnosno pretvaranja mošta u mlado vino, obilježava se 11. studenoga. Na taj je dan 397. godine pokopan sveti Martin iz Toursa, zaštitnik vinara i vinograda, […]