Müller svijet

Müller svijet

Prirodni kutak

Kad ti se nešto gricka, posegni za zdravim bio zalogajima

Ako je i vama opuštanje na godišnjem odmoru donijelo nekoliko kilograma viška, zasigurno ste povratak na posao zamislili i kao pravi trenutak da se opet počnete umjerenije hraniti.

Smanjivanje porcija, izbacivanje ugljikohidrata, posebni režim prehrane, pojačano vježbanje… Sve je to na popisu prioriteta, ali čovjek ipak mora nešto grickati – onako za svoju dušu. Upravo za te trenutke predaha – pauza na poslu, između obroka ili za večernje opuštanje uz televiziju – sjajno dođu zdrave grickalice koje tijelu daju energiju i hrane mozak. U Mülleru smo pronašli bio grickalice zbog kojih vas neće peći savjest.

Tko je tko u svijetu žitarica

Sezam

Ova mala sjemenka podrijetlom iz Indije koristi se u različitim jelima, posipa po pecivima i kolačima. Prebogata je nezasićenim masnim kiselinama koje su dobre za krvožilni sustav, snižavanje kolesterola u krvi i u jetri te ubrzavaju probavu. Osim toga, sezam je bogat vitaminom E i kao takvim se smatra ljekovitom hranom, namirnicom koja usporava starenje.

Bio Primo pločica sezam krokant 28 g, 4,50 kuna 

Pir

Žitarica podrijetlom iz Azije ima zrno nešto veće od pšenice, dobar je izvor proteina, aminokiselina, vitamina B skupine, vitamina E i minerala kao što su željezo, fosfor, kalcij i magnezij. Budući da u sebi sadrži slabiji oblik glutena, pir je idealan odabir za sve osobe intolerantne na gluten.

Bio Primo pirovi slani štapići 100 g, 6,90 kuna


Bio Primo vafli od pira 100 g, 6,90 kuna

Kokos

Kokosova palma ili kako mi kažemo kokos raste u tropskim krajevima, a mi ga obožavamo zbog velikih mogućnosti uporabe. Kokosovim mlijekom (vodom) može se ugasiti žeđ, plod koristimo kao brašno, njegovo ulje sjajno je za njegu i kuhanje, od vlaknastih dijelova izrađuju se tkanine, a od debla namještaj.

Kokos sadrži nezasićene masne kiseline pa je sjajan u borbi protiv srčanih i kardiovaskularnih bolesti te može pomoći pri probavnim smetnjama. Osim zdravih masti, u kokosu se nalazi veliki izvor željeza, fosfora, kalija i vitamina. Bio Primo voćni prutić od kokosa ne sadrži gluten. 

Bio Primo voćni prutić od kokosa 40 g, 7,90 kuna

Kukuruz

Biljka podrijetlom iz Srednje Amerike obiluje vlaknima (snižavaju kolesterol), folnom kiselinom (čuva krvožilni sustav), vitaminom B1 (za bolje pamćenje), ugljikohidratima… Osim što je apsolutno zdrava namirnica, kukuruz je i vrlo ukusan bilo da je u obliku kruha, palente, kokica, kolača ili grickalica. Bio Primo kukuruzni vafli ne sadrže gluten.

Bio Primo kukuruzni vafli sa soli 110 g, 5,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
21.09.2018.

Pametne kreme koje štite, njeguju i ujednačavaju ten: naučite sve o BB, CC i DD kremama

Sve savršenije, učinkovitije i bolje, BB (Beauty Balm), CC  (Color Correcting) ili DD (Daily Defense ili Dynamic Do-All) kreme postale su nezaobilazne u kozmetičkoj torbici svake žene. I dok se BB kreme preporučuju mlađim ženama, CC i DD kreme idealne su za žene iznad 30-ih jer sadrže i snažne anti-age sastojke. Malo koja žena nije […]

Ljepota i stil
20.09.2018.

Make-up trendovi: nevidljiva šminka za savršen prirodni izgled

Kada je u pitanju svakodnevna šminka za posao, školu ili fakultet najbolje je odabrati nenapadnu ili šminku u tzv. nude tonovima. Lagani make-up koji pruža licu prozračnost i svjež izgled naglasit će najljepše na svakoj ženi. Izgled lica na kojem su naglašene prirodnost i svježina spada među najljepše, ove sezone najtraženije, ali i najteže izazove […]

Ljepota i stil
19.09.2018.

Prikrivanje sijedih kod muškaraca

Nekada su se prve sijede vlasi gotovo redovito pojavljivale u tridesetima, no danas je sve više onih koji sijede primjećuju mnogo ranije. Mnogi muškarci kada tek počnu uočavati sijede vlasi toniraju ih gelovima ili sprejevima za sijede vlasi što je odlično rješenje. Kao i žene, i muškarci pojavu sijedih vlasi najprije doživljavaju kao znak starenja koji […]