Müller svijet

Müller svijet

Prirodni kutak

Kad ti se nešto gricka, posegni za zdravim bio zalogajima

Ako je i vama opuštanje na godišnjem odmoru donijelo nekoliko kilograma viška, zasigurno ste povratak na posao zamislili i kao pravi trenutak da se opet počnete umjerenije hraniti.

Smanjivanje porcija, izbacivanje ugljikohidrata, posebni režim prehrane, pojačano vježbanje… Sve je to na popisu prioriteta, ali čovjek ipak mora nešto grickati – onako za svoju dušu. Upravo za te trenutke predaha – pauza na poslu, između obroka ili za večernje opuštanje uz televiziju – sjajno dođu zdrave grickalice koje tijelu daju energiju i hrane mozak. U Mülleru smo pronašli bio grickalice zbog kojih vas neće peći savjest.

Tko je tko u svijetu žitarica

Sezam

Ova mala sjemenka podrijetlom iz Indije koristi se u različitim jelima, posipa po pecivima i kolačima. Prebogata je nezasićenim masnim kiselinama koje su dobre za krvožilni sustav, snižavanje kolesterola u krvi i u jetri te ubrzavaju probavu. Osim toga, sezam je bogat vitaminom E i kao takvim se smatra ljekovitom hranom, namirnicom koja usporava starenje.

Bio Primo pločica sezam krokant 28 g, 4,50 kuna 

Pir

Žitarica podrijetlom iz Azije ima zrno nešto veće od pšenice, dobar je izvor proteina, aminokiselina, vitamina B skupine, vitamina E i minerala kao što su željezo, fosfor, kalcij i magnezij. Budući da u sebi sadrži slabiji oblik glutena, pir je idealan odabir za sve osobe intolerantne na gluten.

Bio Primo pirovi slani štapići 100 g, 6,90 kuna


Bio Primo vafli od pira 100 g, 6,90 kuna

Kokos

Kokosova palma ili kako mi kažemo kokos raste u tropskim krajevima, a mi ga obožavamo zbog velikih mogućnosti uporabe. Kokosovim mlijekom (vodom) može se ugasiti žeđ, plod koristimo kao brašno, njegovo ulje sjajno je za njegu i kuhanje, od vlaknastih dijelova izrađuju se tkanine, a od debla namještaj.

Kokos sadrži nezasićene masne kiseline pa je sjajan u borbi protiv srčanih i kardiovaskularnih bolesti te može pomoći pri probavnim smetnjama. Osim zdravih masti, u kokosu se nalazi veliki izvor željeza, fosfora, kalija i vitamina. Bio Primo voćni prutić od kokosa ne sadrži gluten. 

Bio Primo voćni prutić od kokosa 40 g, 7,90 kuna

Kukuruz

Biljka podrijetlom iz Srednje Amerike obiluje vlaknima (snižavaju kolesterol), folnom kiselinom (čuva krvožilni sustav), vitaminom B1 (za bolje pamćenje), ugljikohidratima… Osim što je apsolutno zdrava namirnica, kukuruz je i vrlo ukusan bilo da je u obliku kruha, palente, kokica, kolača ili grickalica. Bio Primo kukuruzni vafli ne sadrže gluten.

Bio Primo kukuruzni vafli sa soli 110 g, 5,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]