Müller svijet

Müller svijet

Moj ljubimac

Pravila prehrane psa: važno je što mu dajete, kada i kako

Svatko tko ima psa ili ga namjerava pridružiti svojoj obitelji mora znati kako je itekako važno kada, kako i čime hraniti svog ljubimca. Najvažnije je odabrati hranu koja odgovara pasmini i veličini psa i pokušati što manje davati ostatke od ručka.

Hrana koju mi jedemo, čak i ako je jako mesna, ne odgovara posve psima. Davanjem primjerene hrane može se psu produljiti životni vijek i osigurati mu uravnoteženu prehranu koju će njegov želudac dobro podnijeti. Mnoge vrste pasa imaju osjetljiv želudac i ne smiju dobivati hranu sa stola, npr. retriveri, labradori, maltezeri…

Hranu prilagoditi veličini i dobi psa

U trgovinama hrane za pse obično se nudi hrana različitih proizvođača hrane i više vrsta hrane pa su ljudi često u dvojbi koju hranu odabrati. Važno je da hrana bude prilagođena dobi i veličini psa. Štenci imaju drukčije potrebe od starijih pasa. Postoje i posebno prilagođene vrste hrane, recimo hrana za pse s osjetljivim želucem ili hrana za pse koji imaju problema s kukovima.

Pet Bistro Pastete hrana za pse 400 g, 6,50 kuna

Suha hrana je dobar izbor

Suha (dehidrirana) hrana lišena je vode kako bi mogla dulje stajati, a da se ne pokvari. Ipak, prije nego što pas počne jesti potrebno je porciju suhe hrane zaliti vodom koju će hrana upiti i od nje omekšati. To na mnogim pakiranjima hrane ne piše, a vrlo je važno. Psu dakle 20-ak minuta prije hranjenja treba u posudu s hranom dodati vode (količina otprilike pola porcije). Ako pas ne pojede svu hranu nego je ostavi, najvjerojatnije mu dajete više nego što može pojesti.

Pet Bistro poslastice za pse 12 komada, Röllchen 4,90 kuna ili Würstchen 7,90 kuna

Količina hrane ovisi o težini psa

Pročitajte na pakiranju koju količinu hrane trebate dati svojem psu. Količina najviše ovisi o težini pa ćete psa trebati i izvagati. Neki veterinari predlažu da se hrana rasporedi u dva obroka dnevno, ali većina će ih se složiti da psi trebaju jesti samo jednom dnevno, npr. ujutro nakon prve šetnje. Izuzetak su štenci koji hranu trebaju dobivati češće.

Pet Bistro Gaumenschmaus suha hrana za pse 1kg, 17,90 kuna

 

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
19.10.2018.

Top 5 jesenskih mirisa koji će vas oduševiti

Kako miriše ova jesen, najlakše je otkriti uz pomoć najnovijih mirisnih kreacija dostupnih u Mülleru. Nekako uvijek s promjenom godišnjeg doba, na police parfumerija stižu nove mirisne snage. Stoga smo napravili top listu ženskih jesenskih parfema koji oduševljavaju na prvu. 1. Calvin Klein Women edp 30 ml, 488,90 kuna Ovu najnoviju cvjetno-orijentalnu mirisnu kompoziciju osmislili […]

Ljepota i stil
18.10.2018.

Sedam super savjeta kako napraviti detoksikaciju kose kod kuće

Kosi, kao i organizmu, s vremena na vrijeme treba detoksikacija. Dubinsko čišćenje specijalnim šamponima i regeneratorima kosi vraća onaj divan sjaj. Kao što detoks tretmani revitaliziraju duh i tijelo, tako isto djeluju i oni namijenjeni kosi. Čišćenje je, naime, potrebno. Kada je kosa u pitanja, detoks je neizbježan za uklanjanje nagomilanog stresa, negativnih vanjskih utjecaja, […]

Ljepota i stil
17.10.2018.

Super savjeti za odabir, nošenje i održavanje čarapa

Kada počnemo nositi čarape, znak je da je stigla jesen. Prvo krenemo nositi pamučne sokne, a zatim sve češće posežemo i za hulahopkama.