Müller svijet

Müller svijet

Ljepota i stil

Tekući puderi koje će vaša koža obožavati

Baza svakog šminkanja je tekući puder, pa se uistinu valja potruditi pronaći pravu nijansu, teksturu i formulu.

S toliko dostupnih brendova tekućih pudera na tržištu i brojnih opcija među njima, pronalazak savršenog tekućeg pudera ponekad se čini kao nemoguća misija. Trebam li kupiti sjajnu, oil-free, mat, light ili full coverage podlogu, kako odabrati pravu nijansu te kako se pravilno puder nanosi… samo su neka od pitanja koje nam prolaze glavom.

Probajte prije nego što kupite

Pri izboru prave nijanse vrijedi jedno pravilo: tekući puder mora biti sličnog tona kao i koža. Dakle, kada ga nanesete na lice ne smije se vidjeti. Njegov je zadatak da prekrije nepravilnosti puti – fine linije, crvenilo, neravnine, ali da to učini decentno. Stoga pri kupnji tekućeg pudera boju ne procjenjujte na temelju njegove bočice. Dok ste u parfumeriji malu količinu pudera nanesite na sam rub čela i lagano potapkajte. Ako nema očitih prijelaza, vi ste upravo pronašli svoju nijansu. Za svaki slučaj testirajte ga i na dnevnom svjetlu. Izađite iz parfumerije, pa se pogledajte u malo ogledalo. Imajte na umu i godišnje doba: vaša koža zimi i ljeti nije iste boje, pa to onda ne može biti ni slučaj s vašim tekućim puderom.

U potrazi za pravom formulom

Pri odabiru tekućeg pudera važno je znati sve o tipu svoje kože. Je li ona masna, suha, osjetljiva, mješovita? Možda je čak zimi suha, a ljeti masna? Ukratko: ako imate masnu kožu, tražite proizvode na kojima piše oil-free. Žene sa suhom kožom trebaju tekuće pudere bogate hidratantnim sastojcima.

Stupanj prekrivanja

Nove generacije tekućih podloga, osim u teksturi i nevjerojatnom rasponu nijansi, razlikuju se i po minimalnom, srednjem ili jakom stupnju prekrivanja. Dakle, morate se odlučiti što želite. Tijekom ljetnih mjeseci najčešće se biraju puderi koji manje prekrivaju, a u zimskim mjesecima i za večernji make-up pogodniji su oni jačeg stupnja prekrivanja.

Dostupno u Mülleru:

YSL Encre de Peau tekući puder, 419,90 kuna

Shiseido Synchro Skin Glow tekući puder, 395,90 kuna

Clinique Superbalanced Silk tekući puder, 297,90 kuna

Dior Diorskin Forever Mousse tekući puder, 348,90 kuna

Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh tekući puder, 436,90 kuna

Pravilno nanošenje

Tajne nanošenja tekućeg pudera prenose se s koljena na koljeno. Tako da sve žene više-manje znaju kako je prije pudera potrebno kožu očistiti i hidratizirati, nahraniti kremom. Kada se krema upije (minimalno desetak minuta), lice se potapka papirnatom maramicom i kreće akcija. Stavite malo tekućeg pudera na prst te ga nanesite na lice: po jednu točkicu na čelo, obraze, bradu i nos. Razmažite prstima ili specijaliziranim kistom, potezima od sredine lica prema van. Nakon što ste ga rasporedili po licu, beauty blenderom ga razmažite po vratu, ušima i uz liniju kose.

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]