Müller svijet

Müller svijet

Ljepota i stil

Tekući puderi koje će vaša koža obožavati

Baza svakog šminkanja je tekući puder, pa se uistinu valja potruditi pronaći pravu nijansu, teksturu i formulu.

S toliko dostupnih brendova tekućih pudera na tržištu i brojnih opcija među njima, pronalazak savršenog tekućeg pudera ponekad se čini kao nemoguća misija. Trebam li kupiti sjajnu, oil-free, mat, light ili full coverage podlogu, kako odabrati pravu nijansu te kako se pravilno puder nanosi… samo su neka od pitanja koje nam prolaze glavom.

Probajte prije nego što kupite

Pri izboru prave nijanse vrijedi jedno pravilo: tekući puder mora biti sličnog tona kao i koža. Dakle, kada ga nanesete na lice ne smije se vidjeti. Njegov je zadatak da prekrije nepravilnosti puti – fine linije, crvenilo, neravnine, ali da to učini decentno. Stoga pri kupnji tekućeg pudera boju ne procjenjujte na temelju njegove bočice. Dok ste u parfumeriji malu količinu pudera nanesite na sam rub čela i lagano potapkajte. Ako nema očitih prijelaza, vi ste upravo pronašli svoju nijansu. Za svaki slučaj testirajte ga i na dnevnom svjetlu. Izađite iz parfumerije, pa se pogledajte u malo ogledalo. Imajte na umu i godišnje doba: vaša koža zimi i ljeti nije iste boje, pa to onda ne može biti ni slučaj s vašim tekućim puderom.

U potrazi za pravom formulom

Pri odabiru tekućeg pudera važno je znati sve o tipu svoje kože. Je li ona masna, suha, osjetljiva, mješovita? Možda je čak zimi suha, a ljeti masna? Ukratko: ako imate masnu kožu, tražite proizvode na kojima piše oil-free. Žene sa suhom kožom trebaju tekuće pudere bogate hidratantnim sastojcima.

Stupanj prekrivanja

Nove generacije tekućih podloga, osim u teksturi i nevjerojatnom rasponu nijansi, razlikuju se i po minimalnom, srednjem ili jakom stupnju prekrivanja. Dakle, morate se odlučiti što želite. Tijekom ljetnih mjeseci najčešće se biraju puderi koji manje prekrivaju, a u zimskim mjesecima i za večernji make-up pogodniji su oni jačeg stupnja prekrivanja.

Dostupno u Mülleru:

YSL Encre de Peau tekući puder, 419,90 kuna

Shiseido Synchro Skin Glow tekući puder, 395,90 kuna

Clinique Superbalanced Silk tekući puder, 297,90 kuna

Dior Diorskin Forever Mousse tekući puder, 348,90 kuna

Estée Lauder Double Wear Nude Water Fresh tekući puder, 436,90 kuna

Pravilno nanošenje

Tajne nanošenja tekućeg pudera prenose se s koljena na koljeno. Tako da sve žene više-manje znaju kako je prije pudera potrebno kožu očistiti i hidratizirati, nahraniti kremom. Kada se krema upije (minimalno desetak minuta), lice se potapka papirnatom maramicom i kreće akcija. Stavite malo tekućeg pudera na prst te ga nanesite na lice: po jednu točkicu na čelo, obraze, bradu i nos. Razmažite prstima ili specijaliziranim kistom, potezima od sredine lica prema van. Nakon što ste ga rasporedili po licu, beauty blenderom ga razmažite po vratu, ušima i uz liniju kose.

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
13.11.2018.

Bez trendi čarapa nema ni dobre modne kombinacije

Postoji jedan veliki razlog zašto volimo hladnije dane, a to su čarape u svim oblicima. Ove su sezone čarape jedan od ključnih modnih detalja s kojim trendseterice izgrađuju svoj stil. Naravno, najlon čarape imaju i očitu praktičnu funkciju jer griju, a zahvaljujući visokoj tehnologiji izrade pređa imaju i moć da stegnu gdje treba te tako […]

Ljepota i stil
12.11.2018.

Osjetljiva koža traži primjerenu njegu

Čak 70 posto žena tvrdi da ima osjetljivu kožu. Osjetljiva koža je ona koja reagira intenzivnije i brže na razne utjecaje, a preporuka je birati proizvode sa što manje konzervansa. Pitamo li dermatologe koje su zapravo značajke osjetljive kože, reći će kako je osjetljivost posljedica hiperaktivacije živčanog sustava koji izaziva upalna stanja u tkivu i […]

Living
09.11.2018.

Kako proslaviti Martinje

Uz delicije na stolu, Martinje je nezamislivo bez dobrog vina ohlađenog na pravoj temperaturi i serviranog u prave čaše. Mnogima je Martinje najdraži dan u godini. Ovaj blagdan “krštenja vina”, odnosno pretvaranja mošta u mlado vino, obilježava se 11. studenoga. Na taj je dan 397. godine pokopan sveti Martin iz Toursa, zaštitnik vinara i vinograda, […]