Müller svijet

Müller svijet

Ljepota i stil

Sedam super savjeta kako napraviti detoksikaciju kose kod kuće

Kosi, kao i organizmu, s vremena na vrijeme treba detoksikacija. Dubinsko čišćenje specijalnim šamponima i regeneratorima kosi vraća onaj divan sjaj.

Kao što detoks tretmani revitaliziraju duh i tijelo, tako isto djeluju i oni namijenjeni kosi. Čišćenje je, naime, potrebno. Kada je kosa u pitanja, detoks je neizbježan za uklanjanje nagomilanog stresa, negativnih vanjskih utjecaja, ali i viškova nanesenih proizvoda koji se “običnim” proizvodima ne mogu ukloniti.

Naravno da je njegovati kosu vrlo bitno. Boje, šamponi, regeneratori, maske, ulja… sve su to saveznici predivne kose. No ponekad vlasima treba “odmor” čak i od njege. Treba im detoks koji će ih dubinski pročistiti, ukloniti viškove koji ih opterećuju te ih pripremiti za nove tretmane njege. Jedino tako iznutra pročišćene vlasi, mogu upijati daljnje korake njege.

Donosimo sedam dobrih savjeta za uspješan detoks kose kod kuće:

* Frizerski stručnjaci preporučuju da se detoks kose – specijalnim proizvodima – radi jednom tjedno kako kosa nikada ne bi bila klonula i bez sjaja.

* Vikend je pravo vrijeme za kućni detoks kose. Posvetite joj barem sat vremena i vidjet ćete kako nestaje sav stres koji ste nakupili tijekom radnog tjedna. Sve što vam treba jest detoks šampon, regenerator ili kura te vrijeme.

* Kada ste već odabrali dan za detoks kose, zašto ne biste toga dana napravili i detoks tijela? Napokon popili minimalno osam čaša mlake vode, izbacili namirnice životinjskog podrijetla, ne pušili, ne pili kavu… samo jedan dan? Naime, rezultati će biti vidljivi odmah, a i početak novog radnog tjedna dočekat ćete puni energije i sa sjajem u kosi.

* Kako biste napravili pravu detoksikaciju, morali biste imati prave proizvode. One koje u svojem sastavu ne sadrže umjetne boje i mirise, silikone, parabene… Zapravo kosu od toga svega želite i očistiti. U Mülleru smo pronašli veganski brend JEAN&LEN čiji su proizvodi na visini upravo ovog detoks zadatka.

JEAN&LEN Alchimiste Detox šampon za kosu 300 ml, veganski, bez parabena i silikona, djelotvorna zaštita od negativnih vanjskih utjecaja, 47,90 kuna

JEAN&LEN Alchimiste Detox regenerator za kosu 300 ml, štiti kosu od stresa iz okoliša i dehidracije, 47,90 kuna

JEAN&LEN Alchimiste Detox kura za kosu 200 ml, za vrlo oštećenu kosu, 47,90 kuna

* Detox šampon za kosu, poput veganskog JEAN&LEN Alchimiste, nježno nanesite na kosu i kružnim pokretima masirajte vlasište. Tako ćete potaknuti cirkulaciju i opskrbiti vlasište hranjivim sastojcima iz proizvoda.

* Nakon što ste dobro izmasirali vlasište i dobro isprali šampon, ručnikom nježnom upijte višak vode. Potom nanesite regenerator ili kuru. Ostavite da djeluju propisano vrijeme pa isperite. Kako biste zatvorili kutikule i kosi dali još veći sjaj, posljednje ispiranje kose neka bude u hladnoj vodi.

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
13.11.2018.

Bez trendi čarapa nema ni dobre modne kombinacije

Postoji jedan veliki razlog zašto volimo hladnije dane, a to su čarape u svim oblicima. Ove su sezone čarape jedan od ključnih modnih detalja s kojim trendseterice izgrađuju svoj stil. Naravno, najlon čarape imaju i očitu praktičnu funkciju jer griju, a zahvaljujući visokoj tehnologiji izrade pređa imaju i moć da stegnu gdje treba te tako […]

Ljepota i stil
12.11.2018.

Osjetljiva koža traži primjerenu njegu

Čak 70 posto žena tvrdi da ima osjetljivu kožu. Osjetljiva koža je ona koja reagira intenzivnije i brže na razne utjecaje, a preporuka je birati proizvode sa što manje konzervansa. Pitamo li dermatologe koje su zapravo značajke osjetljive kože, reći će kako je osjetljivost posljedica hiperaktivacije živčanog sustava koji izaziva upalna stanja u tkivu i […]

Living
09.11.2018.

Kako proslaviti Martinje

Uz delicije na stolu, Martinje je nezamislivo bez dobrog vina ohlađenog na pravoj temperaturi i serviranog u prave čaše. Mnogima je Martinje najdraži dan u godini. Ovaj blagdan “krštenja vina”, odnosno pretvaranja mošta u mlado vino, obilježava se 11. studenoga. Na taj je dan 397. godine pokopan sveti Martin iz Toursa, zaštitnik vinara i vinograda, […]