Müller svijet

Müller svijet

Ljepota i stil

Osjetljiva koža traži primjerenu njegu

Čak 70 posto žena tvrdi da ima osjetljivu kožu. Osjetljiva koža je ona koja reagira intenzivnije i brže na razne utjecaje, a preporuka je birati proizvode sa što manje konzervansa.

Pitamo li dermatologe koje su zapravo značajke osjetljive kože, reći će kako je osjetljivost posljedica hiperaktivacije živčanog sustava koji izaziva upalna stanja u tkivu i u krvnim žilama. Katkad takva reakcija izazove crvenilo na površini lica, ali svaka crvena mrljica ne mora biti znak osjetljive kože, upozoravaju dermatolozi. Zimi se problem osjetljive kože posebice intenzivira te je stoga nužno znati da imate problem i poduzeti potrebne mjere kako bi se riješio. Peckanje, stezanje, crvenilo, intenzivna suhoća, perutanje, najčešći su simptomi koji su najneugodniji kada se javljaju na licu, a česti su i na cijelom tijelu.

Problem treba rješavati iznutra i izvana

Pravilna prehrana, hidratacija, biranje primjerene njege, izbjegavanje stresa, kemikalija i agresivnih sredstava najvažnije su što osobe s osjetljivom kožom moraju usvojiti. U prehranu obavezno uvrstite kvalitetne masnoće, poput maslinova ulja, ali i orašaste plodove.

Izbjegavajte solarij, a kožu štitite kremama s UVA I UVB zaštitom cijele godine. Pokušajte smanjiti izlaganje kemikalijama na minimum. Prema nekim istraživanjima, čak šest milijuna kemikalija “kontaktira” našu kožu. Zbog toga je vrlo važno koristiti zaštitne kreme namijenjene našem tipu kože. Isto tako trenutni hladni zrak djeluje nepogodno na našu kožu i ona postaje suha i osjetljiva. Izbjegavajte agresivne kozmetičke preparate, umjetne boje i dodatke, mirise i konzervanse. Osobe koje od rođenja imaju osjetljivu kožu, posebno moraju voditi računa da stres drže pod kontrolom.

Spasonosna urea za osjetljivu kožu

Izbacite sve što bi kožu moglo iritirati poput preparata na bazi voćnih kiselina i kemijskih filtara za zaštitu od UV-zračenja, kao i pretjerana izlaganja previsokim i preniskim temperaturama. Vodite računa o rokovima trajanja šminke i preparata koje koristite, a iz prehrane izbacite začinjenu hranu. Najbolji prijatelji vaše osjetljive kože su hipoalergeni proizvodi koji ne sadrže mirise, konzervanse i, općenito, mogu se pohvaliti minimalnim brojem sastojaka.

Njega s ureom preporodit će vašu osjetljivu kožu. Urea je humektans, odnosno tvar koja na sebe veže vodu. Našla je svoju široku primjenu u kozmetici zato što opskrbljuje kožu vlagom i sprječava isušivanje. Urea omekšava kožu, održava poželjnu razinu vlage u koži i poboljšava njenu elastičnost. Urea sprječava prijevremeno starenje i pojavu bora jer one nastaju na suhoj i nedovoljno njegovanoj koži.

Što odabrati u Mülleru:

Aveo Med 2u1 kremasti gel za tuširanje, 250 ml: sadrži 10% uree, osigurava trenutno olakšanje osjetljivoj i suhoj koži, sklonoj zatezanju, 13,90 kuna

Aveo Med 2u1 mlijeko za tijelo sa 15% uree, 250 ml, 15,90 kuna

Aveo Med pH Sensitiv šampon za osjetljivo vlasište, 250 ml, 11,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]