Müller svijet

Müller svijet

Ljepota i stil

Crveni ruž kao beauty klasik koji voli svaka žena

Plava kosa, crvene usne, zavodnički pogled i prepoznatljivi madež bili su neizostavan dio beauty looka legendarne Marilyn Monroe. Danas svaka žena ima barem jedan crveni ruž, a stručnjaci kažu da je najvažnije pronaći odgovarajući ton crvenog ruža.

Bojenje usana jedan je od najstarijih kozmetičkih postupaka u povijesti šminkanja, primjenjivali su ga još stari Egipćani i Rimljani, ali datum rođenja ruža u stiku, kakvog danas poznajemo i kojim se služimo, nešto je noviji: patentirao ga je Amerikanac Maurice Levy 1915. godine. Ruž je vjerojatno jedini kozmetički preparat koji ne smije nedostajati ni u jednoj ženskoj kozmetičkoj torbici. Bez svega se može, ali bez ruža nikako.

Možda je upravo zato šminkanje usana jedan od temeljnih elemenata stila, koji se mijenja ovisno o modnim trendovima, prigodama za koje se koristi, ali i o dobi dana ili čak godišnjem dobu. Na kraju krajeva, ne može se poreći da i fizionomija lica uvelike ovisi o izgledu i načinu pomicanja usana te o njihovoj boji. Budući da se nalaze gotovo na sredini lica, usnice neizbježno privlače pogled i, ako su istaknute bojom, predstavljaju jedno od najmoćnijih oružja zavođenja.

Ljepota usana nije u veličini

Usnama se smijemo, ljubimo, govorimo, a one mogu biti pune i sočne, meke i nježne, plosnate ili tanke. Ispijene i isušene usnice ili pak previše vlažne od sline ili sa slinom u kutovima, osim što nisu oku ugodne, mogu biti i znak neurednosti ili nemara prema vlastitu izgledu, što nerijetko izaziva odbojnost. Uz takav izgled usana niti osmijeh ne može djelovati blistavo i ozariti lice, već ostavlja dojam usiljenosti. Svega toga svjesne su žene koje posežu za malim korektivnim zahvatima estetske medicine na usnicama ili pak odlaze kozmetičaru na ocrtavanje rubova usana trajnom šminkom. No velike usnice nisu sinonim ljepote, iako je danas dosta rašireno takvo mišljenje. Lijepe usne ne smiju biti niti premale niti prevelike, već moraju biti proporcionalne ostatku lica te meke i nježne.

Manje je više

Mnoge žene vjeruju da je ruž za usne jedini način da njihovo lice zablista u punom sjaju. To je potpuno pogrešno jer postoje usne koje su prirodno jarke i sjajne boje te nije potrebna nikakva kozmetička pomoć da bi se naglasili njihov oblik ili veličina. Stoga se često događa da ono što je trebala biti mala korekcija šminkom za postizanje ljepšeg izgleda lica, na kraju rezultira ne boljim, nego lošijim izgledom jer usne u tom slučaju djeluju neprirodno i preupadljivo. Ponekad je više nego dovoljan tanak sloj ruža, neupadljive nježne boje, koji će jedva primjetno naglasiti usnice, savršeno precizno prateći njihov prirodni rub, čime se postiže prirodan i lijep dojam.

Magični crveni ruž

Crveni ruž je vječni klasik koji nalazi mjesto u kozmetičkoj torbici svake žene. Svakoj ženi daje dozu glamura, zavodljivosti, posebnosti. No pronalazak idealnog često rezultira njegovim lošim prethodnicima čiji se ton nikako ne sljubljuje uz lice, vrišti pretjerano naglašenim crvenilom ili požućuje zube. Osnovno pravilo kod odabira crvenog ruža je njegov sklad s bojom kose, svjetlije nijanse vlasi vole svjetlije tonove ruža. Dublji i zagasiti tonovi pristaju brinetama i crnkama, dok jarko crveni ruž najbolje odgovara crvenokosim damama.

Preporučuje se ruž isprobati direktno na usnama, ostaviti ga da djeluje najmanje pet minuta jer na zraku oksidira i mijenja boju. Ako niste u mogućnosti ruž isprobati na usnama najbolje ga je nanijeti na jagodicu prsta gdje splet krvnih žila stvara nijansu najbližu onoj usana.

Svoju savršenu crvenu nijansu potražite u Mülleru:


Chanel Rouge Coco ruž za usne br. 444 Gabrielle, 286,90 kuna

Dior Rouge Dior 999 ruž za usne, 288,90 kuna

Lancome L’Absolu Rouge Sheer ruž za usne br. 122 Indecise, 269,90 kuna

Guerlain Kiss Kiss ruž za usne br. 325, 295,90 kuna

Givenchy Rouge Interdit ruž za usne br. 13, 244,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]