Müller svijet

Müller svijet

Living

Vodič za održavanje obuće zimi

Bijele mrlje od soli i kapljice kiše mogu uništiti vaše čizme. Evo što možete učiniti da se to ne dogodi.

Baš vam se sviđaju vaše nove čizme, ali se pomalo brinete što će im učiniti kiša, snijeg i bljuzga? Jer, bez obzira je li vaša obuća izrađena od sjajne ili brušene kože, bijele mrlje od soli i kapljice kiše mogu ih nepovratno oštetiti. Da se to ne bi dogodilo, pripremili smo mali savjetnik za održavanje obuće tijekom zimskog razdoblja.

1. Prije nego što uopće počnete nositi zimsku obuću zaštitite je impregnacijskim sprejem ili kremom. Jer zaštićena vanjska površina cipele je jedini način da se zaštiti i njena unutrašnjost. Tako možete biti sigurni da će vaša stopala bez obzira na vremensku prognozu ostati suha.

2. Impregnacijski sprej ravnomjerno raspršite po obući s udaljenosti od 30 centimetara. Pustite 15 minuta da se posuši. Ako je riječ o obući od brušene kože, lagano je očetkajte. Sjajnu kožu krpicom lagano ispolirajte.

3. Ako ste hodali po snijegu (i bljuzgi) pri povratku kući s obuće uklonite bijele tragove soli vlažnom krpicom. Obuću od sjajne kože premažite kremom (zašto ne i vašom za ruke ili lice).

4. Ako su vam čizme jako promočile, napunite ih starim novinama. Papir će upiti vlagu i sačuvati njihov oblik.

5. Ako su vam ostale mrlje od soli ili kiše na obući od brušene kože, očistite ih uz pomoć trika influencerica. Na blazinicu naneste micelarnu tekućinu za čišćenje lica te ih lagano istrljajte.

6. Nikada, ali baš nikada ne sušite obuću u blizini radijatora ili sušilom za kosu. To je, naime, previsoka temperatura koja bi mogla uzrokovati pucanje kože na obući.

7. Kako biste obuću pravilno održavali trebaju vam i neki pomagači poput ovih koje smo pronašli u Mülleru.

Blink sprej za impregnaciju 400 ml, 15,90 kuna

Za tkanine i kožu. Primjereno i za outdoor materijale kao npr. šatore, markize ili funkcionalnu odjeću. Pruža sigurnu zaštitu od vanjskih utjecaja kao što su kiša i snijeg. Može se koristiti na svim bojama – štedi materijale. Za dugotrajnu impregnaciju.

Mala četka, posebno za četkanje cipela od antilopa, 15,90 kuna

Stabljika u lijepo zakrivljenom obliku izrađena je od nauljenog bukovog drveta, unutarnjih čekinja od mjedene žice te vanjskih životinjskih čekinja.

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]