Müller svijet

Müller svijet

Living

Vodič za održavanje obuće zimi

Bijele mrlje od soli i kapljice kiše mogu uništiti vaše čizme. Evo što možete učiniti da se to ne dogodi.

Baš vam se sviđaju vaše nove čizme, ali se pomalo brinete što će im učiniti kiša, snijeg i bljuzga? Jer, bez obzira je li vaša obuća izrađena od sjajne ili brušene kože, bijele mrlje od soli i kapljice kiše mogu ih nepovratno oštetiti. Da se to ne bi dogodilo, pripremili smo mali savjetnik za održavanje obuće tijekom zimskog razdoblja.

1. Prije nego što uopće počnete nositi zimsku obuću zaštitite je impregnacijskim sprejem ili kremom. Jer zaštićena vanjska površina cipele je jedini način da se zaštiti i njena unutrašnjost. Tako možete biti sigurni da će vaša stopala bez obzira na vremensku prognozu ostati suha.

2. Impregnacijski sprej ravnomjerno raspršite po obući s udaljenosti od 30 centimetara. Pustite 15 minuta da se posuši. Ako je riječ o obući od brušene kože, lagano je očetkajte. Sjajnu kožu krpicom lagano ispolirajte.

3. Ako ste hodali po snijegu (i bljuzgi) pri povratku kući s obuće uklonite bijele tragove soli vlažnom krpicom. Obuću od sjajne kože premažite kremom (zašto ne i vašom za ruke ili lice).

4. Ako su vam čizme jako promočile, napunite ih starim novinama. Papir će upiti vlagu i sačuvati njihov oblik.

5. Ako su vam ostale mrlje od soli ili kiše na obući od brušene kože, očistite ih uz pomoć trika influencerica. Na blazinicu naneste micelarnu tekućinu za čišćenje lica te ih lagano istrljajte.

6. Nikada, ali baš nikada ne sušite obuću u blizini radijatora ili sušilom za kosu. To je, naime, previsoka temperatura koja bi mogla uzrokovati pucanje kože na obući.

7. Kako biste obuću pravilno održavali trebaju vam i neki pomagači poput ovih koje smo pronašli u Mülleru.

Blink sprej za impregnaciju 400 ml, 15,90 kuna

Za tkanine i kožu. Primjereno i za outdoor materijale kao npr. šatore, markize ili funkcionalnu odjeću. Pruža sigurnu zaštitu od vanjskih utjecaja kao što su kiša i snijeg. Može se koristiti na svim bojama – štedi materijale. Za dugotrajnu impregnaciju.

Mala četka, posebno za četkanje cipela od antilopa, 15,90 kuna

Stabljika u lijepo zakrivljenom obliku izrađena je od nauljenog bukovog drveta, unutarnjih čekinja od mjedene žice te vanjskih životinjskih čekinja.

Možda će vas zanimati:

Prirodni kutak
14.12.2018.

Naglasite svoju prirodnu ljepotu prirodnim make-upom

Povratak prirodi i svemu što ima veze s njom postao je globalni trend koji je, naravno, zahvatio i kozmetičku industriju. Mnogim ženama je važno da se njeguju i šminkaju s proizvodima u čijem se sastavu nalaze sirovine potpuno prirodnog podrijetla, u kojima nema mineralnih ulja i sintetskih bojila i mirisa. Jedna od takvih je i […]

Living
11.12.2018.

Dekoracija blagdanskog stola

Iskoristite hladne zimske dane, zabavite se sa svojom obitelji i učinite da adventski ugođaj u vašem domu bude savršen do svakog detalja. Izrada kolača, uređivanje stana božićnim ukrasima, kupnja i ukrašavanje božićnog drvca, priprema poklona… sve to željno iščekujemo cijelu godinu. Slastice uglavnom plijene sve poglede (i nepca), ali vrijeme je da osim njih, prava […]

Ljepota i stil
10.12.2018.

Pronašli smo top 5 proizvoda za blagdanski look

U prosincu je gotovo svaka prigoda svečana. Blagdani su pred vratima, a s njima dolaze i predivni trenuci druženja, izlazaka, zabave, a time i šminkanja. Svakoj ženi, jednostavno, treba još barem jedan komad šminke. Bez obzira radi li se o sjenilu, ružu ili pak puder podlozi. Stoga, pokazuju istraživanja, šminka je jedan od onih blagdanskih […]