Müller svijet

Müller svijet

Living

Sve za najljepši kućni vinski bar

Jedna čaša vina dnevno ima mnoge benefite na zdravlje organizma, a i pravi ga je gušt piti. Da biste uživali u vrhunskim kapljicama, treba vam i vrhunska kućna vinska oprema.

Rujan je mjesec kada dozrijeva grožđe u vinogradima i kada počinju berbe. Samo branje grožđa vrlo je zabavna stvar:  druženje na otvorenom uz dobro društvo i vino. No, čak i oni koji nemaju mogućnost ići u berbu, mogu u vinskim kapljicama uživati u svom kućnom baru. Jedna čaša vina dnevno ima pozitivan utjecaj na zdravlje. Toliko se, naime, vina smije popiti kako se ne bi zdrastvene prednosti vinskih kapljica pretvorile u zdrastvene opasnosti.

Dakle, davno je dokazano kako je vino – bez obzira crno ili bijelo – vrlo koristan dodatak prehrani. U bobicama crnog grožđa kriju se flavonoid, polifenoli i resveratrol. Sve su to posebno jaki antioksidansi koji mogu spriječiti kardiovaskularne bolesti, demenciju, nastanak žučnih i bubrežnih kamenaca, ali i pomoći protiv prijevremenog starenja.

Antioksidativni utjecaj na organizam ima i čaša bijelog vina dnevno – iako bijelo grožđe ima nešto manje antioksidanasa nego crno. Bijelo vino, pak, pokazalo se učinkovitim za prevenciju plućnih bolesti.

Serviranje vina

Osim što je u umjerenim količinama zdravo za organizam, ispijanje vina poseban je ritual u kojem sva čula uživaju. Sve što je potrebo za te vinske trenutke je, naravno, vrhunsko vino i vinska oprema – a to smo pronašli u pronašli u Mülleru.

Sve za pravi vinski bar kod kuće

  1. Crna vina najbolje je poslužiti na sobnoj temperaturi. Idealno ih je pola sata pustiti da odstoje u decanteru kako bi „prodisala“ i njegova aroma – razina tanina i kiselosti – došla do punog izražaja. Upravo je zato i dobro crno vino rastočiti u široke čaše.

Pure dekanter za vino, 0,75 l, 129,90 kuna

Daily čaša za crno vino, 470 ml, 13,90 kuna

Planeta la segreta rosso, crno vino, 0,75 l, dostupno u odabranim prodavaonicama, 82,90 kuna

 

  1. Bijela vina najbolje je 25 minuta prije posluživanja staviti u hladnjak te servirati na temperaturi od 10 do 13 stupnjeva. Laganija bijela vina trebala bi biti hladnija (oko 10 stupnjeva Celzijusa), a ona nešto intenzivnija bit će aromatičnija na temperaturi od 13 stupnjeva. Što se tiče čaša za bijelo vino, idealne su one izduženijeg oblika.

Planeta la segreta bianco, bijelo vino, 0,75 l, dostupno u odabranim prodavaonicama, 81,90 kuna

 

  1. Nakon što ste nabavili vino i prikladne čaše, ima još nekih stvari bez koji nikako ne možete. Naime, treba vam kvalitatan vadičep i pouzdani zatvarač za boce.

FM Vadičep, 16 cm, kromirani, 79,90 kuna

Zatvarač za boce s pumpicom, za sigurno zatvaranje vinskih boca, visina 14,6 cm, 79,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]