Müller svijet

Müller svijet

Living

Savršen početak dana uz savršeni espresso i cappuccino

Možete li zamisliti početak dana bez šalice kave? Prema istraživanjima to ne može zamisliti 82 % ljudi čiji je jutarnji ritual upravo vezan za kavu.

 

Kava svojim mirisom djeluje razbuđujuće i stimulirajuće. Kavu vežemo uz jutarnje trenutke buđenja, opuštanja s
prijateljima tijekom cijelog dana. Uza sve to ima i zdrastvenih razloga za guštanje u šalici kave. Naime, korisna je za zdravlje srca, u prevenciji dijabetesa, visokog kolesterola, stimulacije mišića, u popravljanju raspoloženja te poticanju kreativnosti.

Osim u turskoj, instant i filter kavi, kod kuće se sve više uživa i u savršenom espressu. U njegovoj domovini Italiji, gdje je nastao u Milanu početkom 20.stoljeća, priprema se sporo (kava bi trebala iz aparata u šalicu teći 25 sekundi), a ispija brzo. Naime, u Italiji je običaj da se espresso popije u tek nekoliko gutljaja kako se kava ne bi ohladila i kako bi joj okus bio što intenzivniji. Zato ni ne čudi što je espresso postao baza za mnoge druge kreativne igre s kavom. Evo, nekih najpopularnijih.

Macchiato

U prijevodu s talijanskog riječ macchiato znači mrlja. A zapravo se odnosi na količinu mlijeka kojeg treba staviti u kavu. Dakle, malo. Danas macchiato ima mnoga lica: serviran u maloj šalici za espresso s nekoliko kapi mlijeka ili, pak, u šalici za cappuccino s nešto većom količinom mlijeka. Osim toga, macchiato se priprema s hladnim i toplim mlijekom.

Cappuccino

Tako pjenasto, tako puno aroma: sastoji se od espressa i toplog kremastog mlijeka (nastaje pomoću pjenilice za mlijeko) koje se pažljivo ulijeva u šalicu s kavom. Ako ste vješti, ovim postupkom možete napraviti i neke crteže na svojoj kavi. Cappuccino se servira u širokoj i plitkoj šalici.

Bijela kava

U visoku keramičku šalicu stavite espresso i nadodajte toplo mlijeko do vrha. Želite li, pak, napraviti kavu s mlijekom (latte macchiato) u visoku staklenu čašu prvo stavite mlijeko, a potom espresso.

Najbolji kućni espresso

Prva šalica kave obično se ispija kod kuće, pa treba učiniti sve da bude savršena – poput one iz kafića. Zapravo, može biti još bolja – pomoću uređaja koje možete pronaći u Mülleru. Naime, napraviti espresso kod kuće nije neka nauka jer sve što vam treba jest dobar aparat i omiljena aroma kave u kapsulama.

Nespresso Inissia aparat za kavu, rubin crveni, 799,90 kuna. 

Pritisak pumpe 19 bari, da bi se očuvao okus i aroma svake kave, s thermoblock sistemom za zagrijavanje, automatsko isključivanje nakon 9 minuta, spremnik za vodu 0,7 L, osvijetljene tipke, 1260 W, individualno programiranje količine punjenja šalice, s funkcijom Flow – Stop.

Lavazza Lungo kapsule za kavu Avvolgente, 10 komada, primjereno za Nespresso aparate za kavu, 29,90 kuna

Lavazza Lungo kapsule za kavu Leggero, 10 komada, primjereno za Nespresso aparate za kavu, 29,90 kuna

Basics šalica za cappuccino s tanjurićem, bijela, porculanska, 310 ml, 55,90 kuna

Fackelmann pjenilica za mlijeko, 20 cm, srebrni nehrđajući čelik, 2xAA baterije nisu uključene, 39,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
21.09.2018.

Pametne kreme koje štite, njeguju i ujednačavaju ten: naučite sve o BB, CC i DD kremama

Sve savršenije, učinkovitije i bolje, BB (Beauty Balm), CC  (Color Correcting) ili DD (Daily Defense ili Dynamic Do-All) kreme postale su nezaobilazne u kozmetičkoj torbici svake žene. I dok se BB kreme preporučuju mlađim ženama, CC i DD kreme idealne su za žene iznad 30-ih jer sadrže i snažne anti-age sastojke. Malo koja žena nije […]

Ljepota i stil
20.09.2018.

Make-up trendovi: nevidljiva šminka za savršen prirodni izgled

Kada je u pitanju svakodnevna šminka za posao, školu ili fakultet najbolje je odabrati nenapadnu ili šminku u tzv. nude tonovima. Lagani make-up koji pruža licu prozračnost i svjež izgled naglasit će najljepše na svakoj ženi. Izgled lica na kojem su naglašene prirodnost i svježina spada među najljepše, ove sezone najtraženije, ali i najteže izazove […]

Ljepota i stil
19.09.2018.

Prikrivanje sijedih kod muškaraca

Nekada su se prve sijede vlasi gotovo redovito pojavljivale u tridesetima, no danas je sve više onih koji sijede primjećuju mnogo ranije. Mnogi muškarci kada tek počnu uočavati sijede vlasi toniraju ih gelovima ili sprejevima za sijede vlasi što je odlično rješenje. Kao i žene, i muškarci pojavu sijedih vlasi najprije doživljavaju kao znak starenja koji […]