Müller svijet

Müller svijet

Living

Osvježite se i uživajte u voćnom osvježenju iz bočica prirodne mineralne vode

Potpuno je neupitno da tijekom ljetnog razdoblja u organizam moramo unositi što više tekućine. U vrijeme pojačanog znojenja tijelo gubi minerale koji se lako mogu nadoknaditi s prirodnim mineralnim vodama s okusom voća.

Prirodne mineralne vode sadrže i prirodno prisutan ugljični dioksid što im daje specifičan kiselkast okus. Moramo ih razlikovati od prirodnih mineralnih gaziranih voda u koje je tijekom obrade i flaširanja naknadno dodan ugljični dioksid.

Prirodne mineralne vode bolji su izbor od gaziranih. Preporučuju se kod fizičkih aktivnosti, pojačanog znojenja te kod već izražene dehidracije. Dokazano je da mogu djelovati povoljno kod nekih bolesnih stanja – pozitivno utječu na probavu, neutralizaciju želučane kiseline, funkciju bubrega, pravilan rad srca. Istraživanjem u kojem su sudjelovale žene u postmenopauzi dokazano je da prirodne mineralne vode imaju utjecaj na povećanje gustoće kostiju jer se pijenjem tog pića smanjilo izlučivanje kalcija urinom te je spriječeno remodeliranje kostiju. Te vode sadrže natrij-hidrogenkarbonat koji ima različit učinak od natrij-klorida (kuhinjska sol).

Natrij klorid ima kiseli učinak i potiče izlučivanje kalcija, a uzrokuje i povišenje krvnog tlaka. Natrij-hidrogenkarbonatne vode djeluju alkalno i time “popravljaju” acidobazni status organizma koji je poremećen suvremenim načinom prehrane, čime se sprječava razvoj mnogih kroničnih bolesti. Osim što su dobre za opće stanje organizma, prirodne mineralne vode vrlo su i ukusne.

U Mülleru smo pronašli Vöslauer Balance prirodne mineralne vode bez dodatnih konzervansa i dodatnih sladila. Imaju osvježavajuć okus sočnog voća kao što su lubenica, crveni grejp, limun, jagoda i mango te samo od 9 do 13 kalorija na 100 ml.

Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna

I još nešto!
Prirodne mineralne vode su hipotonične (imaju manju koncentraciju osmoze od krvne plazme) zbog čega se u želucu ne zadržavaju dugo i brzo se izlučuju s mokraćom. Njihovom konzumacijom, osim dehidracije, može se spriječiti i hiponatrijemija, do koje može doći kod jakog znojenja i pri velikom unosu tekućine bez nadoknade natrija, što je osobito opasno za djecu. Nakon intenzivnog napora savjetuju se mineralne vode za nadoknadu izgubljene soli.

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]