Müller svijet

Müller svijet

Living

Osvježite se i uživajte u voćnom osvježenju iz bočica prirodne mineralne vode

Potpuno je neupitno da tijekom ljetnog razdoblja u organizam moramo unositi što više tekućine. U vrijeme pojačanog znojenja tijelo gubi minerale koji se lako mogu nadoknaditi s prirodnim mineralnim vodama s okusom voća.

Prirodne mineralne vode sadrže i prirodno prisutan ugljični dioksid što im daje specifičan kiselkast okus. Moramo ih razlikovati od prirodnih mineralnih gaziranih voda u koje je tijekom obrade i flaširanja naknadno dodan ugljični dioksid.

Prirodne mineralne vode bolji su izbor od gaziranih. Preporučuju se kod fizičkih aktivnosti, pojačanog znojenja te kod već izražene dehidracije. Dokazano je da mogu djelovati povoljno kod nekih bolesnih stanja – pozitivno utječu na probavu, neutralizaciju želučane kiseline, funkciju bubrega, pravilan rad srca. Istraživanjem u kojem su sudjelovale žene u postmenopauzi dokazano je da prirodne mineralne vode imaju utjecaj na povećanje gustoće kostiju jer se pijenjem tog pića smanjilo izlučivanje kalcija urinom te je spriječeno remodeliranje kostiju. Te vode sadrže natrij-hidrogenkarbonat koji ima različit učinak od natrij-klorida (kuhinjska sol).

Natrij klorid ima kiseli učinak i potiče izlučivanje kalcija, a uzrokuje i povišenje krvnog tlaka. Natrij-hidrogenkarbonatne vode djeluju alkalno i time “popravljaju” acidobazni status organizma koji je poremećen suvremenim načinom prehrane, čime se sprječava razvoj mnogih kroničnih bolesti. Osim što su dobre za opće stanje organizma, prirodne mineralne vode vrlo su i ukusne.

U Mülleru smo pronašli Vöslauer Balance prirodne mineralne vode bez dodatnih konzervansa i dodatnih sladila. Imaju osvježavajuć okus sočnog voća kao što su lubenica, crveni grejp, limun, jagoda i mango te samo od 9 do 13 kalorija na 100 ml.

Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna


Vöslauer Balance 0,75 l, 9,90 kuna

I još nešto!
Prirodne mineralne vode su hipotonične (imaju manju koncentraciju osmoze od krvne plazme) zbog čega se u želucu ne zadržavaju dugo i brzo se izlučuju s mokraćom. Njihovom konzumacijom, osim dehidracije, može se spriječiti i hiponatrijemija, do koje može doći kod jakog znojenja i pri velikom unosu tekućine bez nadoknade natrija, što je osobito opasno za djecu. Nakon intenzivnog napora savjetuju se mineralne vode za nadoknadu izgubljene soli.

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
19.10.2018.

Top 5 jesenskih mirisa koji će vas oduševiti

Kako miriše ova jesen, najlakše je otkriti uz pomoć najnovijih mirisnih kreacija dostupnih u Mülleru. Nekako uvijek s promjenom godišnjeg doba, na police parfumerija stižu nove mirisne snage. Stoga smo napravili top listu ženskih jesenskih parfema koji oduševljavaju na prvu. 1. Calvin Klein Women edp 30 ml, 488,90 kuna Ovu najnoviju cvjetno-orijentalnu mirisnu kompoziciju osmislili […]

Ljepota i stil
18.10.2018.

Sedam super savjeta kako napraviti detoksikaciju kose kod kuće

Kosi, kao i organizmu, s vremena na vrijeme treba detoksikacija. Dubinsko čišćenje specijalnim šamponima i regeneratorima kosi vraća onaj divan sjaj. Kao što detoks tretmani revitaliziraju duh i tijelo, tako isto djeluju i oni namijenjeni kosi. Čišćenje je, naime, potrebno. Kada je kosa u pitanja, detoks je neizbježan za uklanjanje nagomilanog stresa, negativnih vanjskih utjecaja, […]

Ljepota i stil
17.10.2018.

Super savjeti za odabir, nošenje i održavanje čarapa

Kada počnemo nositi čarape, znak je da je stigla jesen. Prvo krenemo nositi pamučne sokne, a zatim sve češće posežemo i za hulahopkama.