Müller svijet

Müller svijet

Living

Mali kućanski aparati najbolji pomagači u svakom domaćinstvu

Zamisliti život bez miksera, tostera, sjeckalice i kuhala za vodu gotovo je nezamislivo. Svakom kućanstvu oni su pravi spas jer čine život lakšim i jednostavnijim, a pripremu jela bržom i praktičnijom.

U posljednje vrijeme među najpopularnijim malim kućanskim aparatima su multipraktici koji rješavaju mnogo problema u kuhinji, odličnog su dizajna i lijepih boja te oduševljavaju funkcionalnošću. Pri kupnji multipraktika vodite računa o svojim potrebama i tome koliko komplicirana jela spremate. Za pripremu ručka i drugih jela bit će vam redovito potrebna višelitarska posuda. Obratite pozornost na dodatni pribor, noževe ili sjeckalice. Što veću količinu dodatnog pribora imate, kuhanje će vam biti lakše.

Birajte jednostavne tostere

Topli sendvič je još ukusniji ako je pečen u dobrom tosteru. Tosteri mogu biti izrađeni od različitih materijala, a mogu biti modernih oblika i različitih boja. Ako imate djecu koja toster upotrebljavaju sama, najbolje je kupiti onaj koji je jednostavan za korištenje te se lako održava.

Neki tosteri imaju ispod rešetki pladanj, na kojem se zadržavaju mrvice, a čišćenje je onda mnogo jednostavnije jer pladanj jednostavno izvadite i očistite. Pri odabiru materijala za kućište, možete birati između plastike i nehrđajućeg čelika, najvažnije je da se ne zagrijava na vanjskoj površini, kako se nitko na njega ne bi opekao. Budite oprezni pri korištenju te provjerite koliko je potrebno da se ohladi žica unutar tostera. Tosteri koji se brže hlade mogu biti nešto skuplji, ali su praktični i sigurni.

Nema finih kolača i umaka bez dobrog miksera

Zamisliti pripremu kolača, umaka i raznih tijesta bez miksera gotovo je nemoguće. Među mikserima u posljednje vrijeme su najpopularniji oni štapni. Prije svega se koriste za miješanje kuhane hrane. Važno je da oštricom štapnog miksera koja je izrađena od nehrđajućeg čelika miješamo hranu dok je još uvijek topla. Pritom se mikser neće pokvariti ili na bilo koji drugi način oštetiti.

Među popularnijim mikserima su i mikseri za tijesto. Koriste se za izradu svih vrsta tijesta i prilično olakšavaju pripremu. Ako nam se tijesto primi za miješalice važno je da mikser ima opciju izbacivanja miješalica. Ručni mikseri imaju svoje prednosti, a to su jednostavna uporaba i lakoća. Lako se koriste u malim prostorima i lako se mogu prenositi ako je to potrebno. Kada govorimo o ručnim mikserima, na umu imamo miksere za tijesto, ali i drugi mikseri mogu lako biti ručni pa imaju posebne nastavke za miješanje tijesta.

Osim miksera, važno je nabaviti i odgovarajuću posudu za miksanje. Veličina posude treba biti veličine koja odgovara vašim potrebama. Radije se odlučite za kupnju veće posude jer u njoj možete pripremiti i manje količine hrane.

Brže do toplog čaja ili kave uz kuhalo za vodu

Trebate kipuću vodu nekoliko puta dnevno? Pogotovo u zimskom razdoblju kad na kuhanje čaja gubite mnogo  vremena? Želite ubrzati taj proces i zavrijeti vodu na brži način? Rješenje je kuhalo za vodu. Pri kupnji obratite pozornost prije svega na veličinu posude. Ako ćete ga koristiti samo vi, dovoljan vam je mali spremnik, veličine jedne litre. Ako vas je u obitelji više, trebat ćete veće količine tople vode. U tom slučaju će vam trebati grijač s većim spremnikom da biste zadovoljili potrebe ukućana.

Pri kupnji obratite pozornost na to da se grijač može okretati za 360 stupnjeva. Brzina kojom voda zaključa je također jedan od bitnih faktora. U slučaju da grijač ponovno kuha vodu, koja je ostala u njemu, učinit će to mnogo brže, pa štedite na vremenu, ali i na struji.

Što odabrati u Mülleru:

WMF kuhalo za vodu, crno, 1,7 L, 359,90 kuna: ima 2400 W, oznaku napunjenosti i zaštitu od pregrijavanja

WMF Kult S ručni mikser, 239,90 kuna: bijeli s cromarganom, 300 W, 5 brzina, turbofunkcija, 2 para metlica

WMF Lono toster, 479,90 kuna: s dva otvora, nastavkom za zagrijavanje peciva, 7 stupnjeva pečenja, zaštita  od pregrijavanja, centriranje kruha za jednakomjerno pečenje, 900 W

WMF Mikser Kult X Mix&Go, 279,90 kuna: 300 W, 4-dijelni nož od nehrđajućeg čelika, posuda za miksanje sa skalom i praktičnim poklopcem volumena 0,6 L, idealno za voćne shakeove, smoothieje

WMF Kult X sjeckalica Edition, 359,90 kuna: 320 W, kvalitetni 2-dijelni nož od nehrđajućeg čelika, 2 stupnja brzine, cromargan mat

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]