Müller svijet

Müller svijet

Dječji svijet

Uzbudljivi prvi dani u vrtiću

S prvim rujanskim danima dolazi i do najvećeg uzbuđenja za najmlađe: djeca kreću u vrtić ili jaslice.

Bez obzira na veliko veselje zbog tog događaja, roditeljima ni djeci nije nimalo lako. Donosimo četiri dobra savjeta kako pomoći djetetu da se što brže uklopi u novu sredinu, da lakše prebrodi prvo odvajanje od roditelja te da uživa u novim prijateljima i novim životnim okolnostima.

1. Adaptacija prije adaptacije

Prije nego što dijete krene u vrtić ili jaslice, a nikada se nije odvajalo od vas, tjedan prije vrtića počnite s laganim odvajanjem. Dijete u uvijek isto vrijeme u jutarnjim satima odvedite do bake i djeda te ostavite nekoliko sati. Na taj način dijete će lakše prihvatiti svoju novu jutarnju rutinu: buđenje, doručak, odijevanje i izlazak iz kuće, ali će se i uvjeriti da bez vas može na nekoliko sati.

2. Lijepe priče u šetnji

Dok još dijete nije krenulo u vrtić, prošetajte malo s njim do vrtića. Posebno će mu biti zanimljivo vidjeti djecu koja se igraju u dvorištu. Pričajte mu što ga ondje čeka, navodite pozitivne strane kako će upoznati nove prijatelje i naučiti nove igre, a možete zamoliti odgojitelja/odgojiteljicu da vas malo provede po sobama, da dijete vidi kako vrtić izgleda iznutra.

3. U vrtić s dragim stvarima

Kako bi se dijete prvog dana u vrtiću osjećalo što sigurnije, pažljivo mu spremite stvari. Osim svih onih stvari koje su obavezne (papučice, rezervna odjeća, pelene, vlažne maramice, krema…), u ruksak mu stavite i njegovu najdražu igračku. Kako djeca u vrtiću provode vrijeme i crtajući u Mülleru smo pronašli i neke ključne stvari za ovu vrstu aktivnosti.

Vrtićki ruksak, motiv School girl, 239,90 kn

Bojanka A4, razni motivi, 23,90 kuna

Voštane boje, Eberhard Faber, 12 komada u etuiju, od pravog pčelinjeg voska, vodootporne, 29,90 kuna

Bubble tigar, 16 cm, 79,90 kuna

Sigg dječja boca Jungle Train, 300 ml, aluminijska, cca 6,6 x 15 cm, 79,90 kuna

4. Oproštaj bez žurbe

Dobro se organizirajte za prvi dan odlaska djeteta u vrtić. Odjeću koju će dijete odjenuti pripremite dan prije i spakirajte ruksak, a to sve napravite uz pomoć svojeg djeteta. Ujutro se dignite dovoljno rano da se bez žurbe odjenete, doručkujete i krenete u nove avanture dana koji vas očekujte. S djetetom se u vrtiću, također, bez žurbe oprostite i objasnite mu da ćete se vrlo brzo vratiti, da će mu biti lijepo igrati se s novim prijateljima. Nakon što dođete po dijete, potaknite ga da vam ispriča što je radilo, što mu se svidjelo te što bi sutra željelo ponijeti od igračaka.

Možda će vas zanimati:

Prirodni kutak
14.12.2018.

Naglasite svoju prirodnu ljepotu prirodnim make-upom

Povratak prirodi i svemu što ima veze s njom postao je globalni trend koji je, naravno, zahvatio i kozmetičku industriju. Mnogim ženama je važno da se njeguju i šminkaju s proizvodima u čijem se sastavu nalaze sirovine potpuno prirodnog podrijetla, u kojima nema mineralnih ulja i sintetskih bojila i mirisa. Jedna od takvih je i […]

Living
11.12.2018.

Dekoracija blagdanskog stola

Iskoristite hladne zimske dane, zabavite se sa svojom obitelji i učinite da adventski ugođaj u vašem domu bude savršen do svakog detalja. Izrada kolača, uređivanje stana božićnim ukrasima, kupnja i ukrašavanje božićnog drvca, priprema poklona… sve to željno iščekujemo cijelu godinu. Slastice uglavnom plijene sve poglede (i nepca), ali vrijeme je da osim njih, prava […]

Ljepota i stil
10.12.2018.

Pronašli smo top 5 proizvoda za blagdanski look

U prosincu je gotovo svaka prigoda svečana. Blagdani su pred vratima, a s njima dolaze i predivni trenuci druženja, izlazaka, zabave, a time i šminkanja. Svakoj ženi, jednostavno, treba još barem jedan komad šminke. Bez obzira radi li se o sjenilu, ružu ili pak puder podlozi. Stoga, pokazuju istraživanja, šminka je jedan od onih blagdanskih […]