Müller svijet

Müller svijet

Dječji svijet

Pronašli smo najbolje društvene igre za djecu svih dobi

Osim što je igranje zabavno, ono potiče djetetov razvoj, kreativnost i maštu. Na tome putu veliku ulogu ima i odabir igračaka.

Prema Konvenciji o dječjim pravima, igra je pravo djeteta kroz koju dok raste svladava mnoge stvari, potiče kreativnost i maštu te upoznaje svijet oko sebe.

Naime, dokazano je kako igranje potiče mnoge vještine poput emocionalnih (osjećaj ugode i povezivanje s vršnjacima), motoričkih (koordinacija pokreta, balansiranje, gruba i fina motorika), kognitivnih (zaključivanje, povezivanje uzroka i posljedica, razmišljanje), socijalnih (poštivanje pravila, interakcija, stvaranje prijateljstva), govornih (jezično izražavanje, upoznavanje novih riječi, pjevanje).

Povrh svega, igranje je način na kojem dijete gradi samopouzdanje, brže uči te stvara osjećaj samostalnosti, sigurnosti i samokontrole. Djeca, bez obzira na dob, uživaju u svim vrstama igre, vole se kretati, lako usvajaju pravila i obožavaju interakciju. Kako kroz igru otkrivaju svijet koji ih okružuje, vrlo su im važne i igračke. Posebno one koje mu pomažu da ostvari kontakt s drugima.

Pa kako odabrati pravu igračku? Jedno od važnijih pravila je da djetetu ne treba nametati svoj izbor – neka kadgod može odluči samo. To se, naravno, odnosi na
djecu predškolske dobi (od četiri godine), pa nadalje. Jer najbolji je izbor baš ono što dijete zanima. Osim toga, izbor igračaka ovisi o djetetovoj dobi. Ako je dijete igračku “preraslo” bit će mu dosadna. A ako joj nije doraslo, bit će mu izvor frustracije i nezadovoljstva.

Igračke moraju zadovoljavati i sigurnosne kriterije (sitni dijelovi, štetne boje, oštri rubovi) kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

Važnost društvenih igara

Dolaskom hladnijih dana, sve više aktivnosti provodimo kod kuće. A to je sjajna prilika da roditelji i djeca imaju neku zabavu – zaigraju društvenu igru. Osim što ćete na taj način s djetetom provesti kvalitetno vrijeme, igranje u društvu obitelji ima još mnogo blagodati za dječji razvoj. Poput toga da dijete nauči neka važna pravila kao što je čekanje na red te da osjeti kakav je to osjećaj pobijediti, ali i izgubiti. Uza sve to kroz društvene igre dijete će naučiti razlikovati boje, brojiti te unaprijed planirati neke svoje poteze. Donosimo najzabavnije igre dostupne u Mülleru.

Veseli pingvini, za 1-5 igrača, od 4 godine, 239,90 kuna

Lotti Karotti, za 2-4 igrača, od 4 godine, 159,90 kuna

Luckasti labirint, za 2-4 igrača, od 7 godina, 219,90 kuna

Pizza twist, zabavna akcijska igra za 2 i više igrača, od 4 godine, 39,90 kuna

Zbirka 350 igara, sadrži veliki izbor klasičnih društvenih igara i igara s kockom, od 6 godina, 105,90 kuna

Možda će vas zanimati:

Prirodni kutak
14.12.2018.

Naglasite svoju prirodnu ljepotu prirodnim make-upom

Povratak prirodi i svemu što ima veze s njom postao je globalni trend koji je, naravno, zahvatio i kozmetičku industriju. Mnogim ženama je važno da se njeguju i šminkaju s proizvodima u čijem se sastavu nalaze sirovine potpuno prirodnog podrijetla, u kojima nema mineralnih ulja i sintetskih bojila i mirisa. Jedna od takvih je i […]

Living
11.12.2018.

Dekoracija blagdanskog stola

Iskoristite hladne zimske dane, zabavite se sa svojom obitelji i učinite da adventski ugođaj u vašem domu bude savršen do svakog detalja. Izrada kolača, uređivanje stana božićnim ukrasima, kupnja i ukrašavanje božićnog drvca, priprema poklona… sve to željno iščekujemo cijelu godinu. Slastice uglavnom plijene sve poglede (i nepca), ali vrijeme je da osim njih, prava […]

Ljepota i stil
10.12.2018.

Pronašli smo top 5 proizvoda za blagdanski look

U prosincu je gotovo svaka prigoda svečana. Blagdani su pred vratima, a s njima dolaze i predivni trenuci druženja, izlazaka, zabave, a time i šminkanja. Svakoj ženi, jednostavno, treba još barem jedan komad šminke. Bez obzira radi li se o sjenilu, ružu ili pak puder podlozi. Stoga, pokazuju istraživanja, šminka je jedan od onih blagdanskih […]