Müller svijet

Müller svijet

Dječji svijet

Kad bebe postanu velike: kako ih zabaviti

Dan po dan, mjesec po mjesec i vaša mala beba postaje velika. S navršenih godinu dana dijete se pretvorilo u pravog malog čovjeka. Mnoga djeca te dobi već hodaju, govore više riječi, jedu gotovo svu hranu i spremna su razumijeti nekoliko naredbi. Postaju pravi mali istraživači, uvijek željni zabave i pokreta.

Svaki će roditelj reći da s navršenom godinom dana počinje uistinu posebno uzbudljivo razdoblje u životu vaše bebe koja tada jede gotovo sve što jedu i odrasli, počinje hodati, manje spava, a znatno više istražuje svijet oko sebe i traži zabavu. Stručnjaci ističu kako bi u tom razdoblju u prosjeku bebe trebale imati pet obroka dnevno, svaka četiri sata te bi trebale spavati dva puta dnevno. Najvažnije je pravilno rasporediti obroke i voditi računa o tome kada je dijete jelo i koliko je hrane konzumiralo.

Važno je poticati kreativnost i birati igračke prema dobi

Osim zdrave i raznovrsne prehrane prema dobi, za pravilan razvoj djece iznimno je važno poticati kreativnost djece. Birajte igrače koje će poticati razvoj djeteta, omogućavati kreativno izražavanje i razvoj motoričkih sposobnosti. Već sa šest mjeseci beba se vrlo aktivno počinje preokretati po ravnoj podlozi i živahno maše ručicama i nožicama, dio beba pokušava i samostalno sjediti (neki već sjede čvrsto nekoliko minuta prije nego što se sruše). U tom razdoblju bebe već doista mogu i dulje zadržati pozu tuljana na trbuščiću prije nego što padnu na pod. Sa sedam mjeseci neki već i dižu svoju malu guzu u zrak i kreću u istraživanje poda puzanjem.  Na dekicu možete stavite sve igračke i neopasne predmete kojima se dijete može igrati tj. potezati ih, bacati ih i grabiti ih. Budite kraj bebe i pričajte joj o raznim igračkama, to će ih učiniti još zanimljivijim. Ako beba baš ne sjedi čvrsto, oko nje postavite jastuke. Svaka beba drugačije se fizički razvija u razdoblju od šest mjeseci do godine dana, ali jedno je sigurno – oni su pravi mali istraživači koji sve stavljaju u usta.

Birajte interaktivne igračke 

Kada odabirete igračke za djecu, svakako se trudite neka budu one koje će potaknuti djetetovu kreativnost, znatiželju, razvoj motorike. Važno je da su igračke primjenjene dobi djeteta, da su sigurne, a veliki je plus ako u sebi sadrže različite oblike i boje. Djeca obožavaju šarene i glasne igračke koje mogu držati, stavljati u usta, one koje ispuštaju glasove, koje pričaju… Za njih je svaka igračka pravi mali svijet zabave, pa se potrudite izabrati one koje će im doista otkriti nešto novo i potaknuti ih na razvoj novih vještina.

 

Što odabrati za djecu u Mülleru:

Fruchtbar hrskavi prutići: za djecu od 12. mjeseca, 30 g, 8,50 kuna

Chicco 2u1 interaktivna guralica: s veselim obojenim oblicima, veselim zvukovima i svjetlima, 359,90 kuna

HIPP sladoled s voćnom kašom, 150 ml, 15,90 kuna

Toy place telefon koji priča: 10 različitih melodija oduševit će vašu bebu, 139,90 kuna

Milupa kašica na bazi žitarica, 180 g, 17,50 kuna

Možda će vas zanimati:

Ljepota i stil
19.10.2018.

Top 5 jesenskih mirisa koji će vas oduševiti

Kako miriše ova jesen, najlakše je otkriti uz pomoć najnovijih mirisnih kreacija dostupnih u Mülleru. Nekako uvijek s promjenom godišnjeg doba, na police parfumerija stižu nove mirisne snage. Stoga smo napravili top listu ženskih jesenskih parfema koji oduševljavaju na prvu. 1. Calvin Klein Women edp 30 ml, 488,90 kuna Ovu najnoviju cvjetno-orijentalnu mirisnu kompoziciju osmislili […]

Ljepota i stil
18.10.2018.

Sedam super savjeta kako napraviti detoksikaciju kose kod kuće

Kosi, kao i organizmu, s vremena na vrijeme treba detoksikacija. Dubinsko čišćenje specijalnim šamponima i regeneratorima kosi vraća onaj divan sjaj. Kao što detoks tretmani revitaliziraju duh i tijelo, tako isto djeluju i oni namijenjeni kosi. Čišćenje je, naime, potrebno. Kada je kosa u pitanja, detoks je neizbježan za uklanjanje nagomilanog stresa, negativnih vanjskih utjecaja, […]

Ljepota i stil
17.10.2018.

Super savjeti za odabir, nošenje i održavanje čarapa

Kada počnemo nositi čarape, znak je da je stigla jesen. Prvo krenemo nositi pamučne sokne, a zatim sve češće posežemo i za hulahopkama.