Müller svijet

Müller svijet

Dječji svijet

Crtanje i slikanje je zabavno: napravite dječju izložbu u dvorištu

Likovno izražavanje jedan je od najboljih načina da u svom djetetu potaknete maštu i probudite kreativnost – još od najranije dobi.

Djeca vole ostavljati trag bojom: kredom po cesti, kistovima i temperama po papiru, drvenim bojama po bojankama, markerima po plastičnim pločama…U toj aktivnosti ih definitivno treba poticati jer su crtanje i slikanje jedni od najboljih načina da u svom djetetu potaknete maštu i probudite kreativnost. I ne samo to: likovnim izražavanjem se dokazano povećava koncentracija te razvijaju sposobnost pronalaženja alternativnih rješenja i razmišljanja.

Osim toga, djeca na taj način istražuju i otkrivaju svijet oko sebe te razvijaju osjećaj sigurnosti, jačaju samopouzdanje, samostalnost, samokontrolu, stječu nova prijateljstva… Upravo će im sve to biti od velike pomoći u daljnjem životu, a posebno za razvoj motorike.

U ljetno vrijeme, kada djeca više borave na otvorenom, likovno izražavanje može postati i uzbudljiva igra. Sve što za nju treba, osim dobre volje i dobrog društva, pronašli smo u Mülleru.

Zabava na asfaltu

Igranje na ulici ili u dvorištu kuće s djecom iz susjedstva uvijek je vrlo uzbudljiva stvar. Dobra stara igra “školice” već se desetljećima iscrtava kredom na isti način, a dokazano je uzbudljivija ako se polja nacrtaju s kremom u boji. I zato, bez obzira što “školica” nestaje s prvom kišom, nije je teško – svaki put u drugoj boji – iscrtati ponovno i dodatno ukrasiti cvjetićima i srčekima.

Kreda za cestu, 20 komada u kantici, 15,90 kuna

Umjetnost u hladu

Kada nastupe prave ljetne vrućine, spas se traži u hladu. Da djeci ne bi bilo dosadno, potaknite ih na crtanje i slikanje. Sve što im treba su papir, boje i kistovi jer je inspiracija – krošnje drveća, plavo nebo i kukci u letu – svuda oko njih.

Blok za crtanje Pelikan A4, 100 listova, 19,90 kuna

Set kistova za slikanje, 5 komada u etuiju, 17,90 kuna

Drvene bojice Pelikan, 12 komada, 15,90 kuna

Blok za crtanje Pelikan A4, 100 listova, 19,90 kuna

Markeri Faber-Castell, 8 komada u etuiju, 35,90 kuna

Ideja više!

Djeca obožavaju vidjeti svoja postignuća. Stoga skupljajte njihove ljetne radove na papiru te fotografirajte crteže kredom na asfaltu, pa napravite izložbu na otvorenom. Pozovite sve prijatelje. Mali umjetnik bit će iznimno ponosan na sebe.

Možda će vas zanimati:

Living
31.12.2018.

Grickalice, mali zalogaji koje svi volimo

Čips, flips, štapići, kokice i ostale slane grickalice često su na meniju na raznim proslavama, zabavama, ali i kad god trebamo brzi zalogaj koji će nam dati energiju. Malo tko od nas ne voli grickalice. Slane, hrskave, uvijek dostupne, posebice kad trebamo nešto na brzinu ili kad se okuplja društvo, kad pripremamo party ili organiziramo […]

Living
27.12.2018.

Što je slavlje bez čaše pjenušca

Kod pjenušaca postoji jedno pravilo točenja koje je dobro znati: prvo ulijte u čašu trećinu željene količine, pa kada se pjena slegne dolijte još. Blagdansko vrijeme nezamislivo je bez pjenušaca. Mjehurići što pršte iz elegantne visoke čaše sinonim su za svečanosti, slavlja i božićnu atmosferu. Prosinac je vrijeme kada se može uživati u sjajnjim stvarima. […]

Ljepota i stil
26.12.2018.

Ovo je tajna najboljih zimskih kombinacija

Jeste li primijetili kako se s padom vanjskih temperatura u svakodnevnom ženskom rječniku često pojavljuje riječ hulahopke? Ženski i muški svjetovi se razlikuju po mnogočemu. Pogotovo oni modni. Jedna od tih stvari je riječ hulahopke. Ali zato baš sve žene znaju da bez hulahopki nema dobrih zimskih kombinacija. Tijekom zime nose ih apsolutno svi, pa […]