'NE UKRADI' / Zaboravili su na 7. Božju zapovijed: Škugor i supruga skupljali milodare, imali zavjetnu ploču u dvorištu crkve...

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSEL/ŠibenikIN

'Predviđam da će u nedjelju u 11 na misu doći rekordan broj ljudi. Pola njih samo da vide hoće li i Rada imati obraza doći', poručuje čitatelj

29.8.2022.
17:50
Slavko Midzor/PIXSEL/ŠibenikIN
VOYO logo

U subotu ujutro među petorkom koja je uhićena u aferi INA-e su direktor INA-inog sektora za trgovinu prirodnim plinom Damir Škugor te njegov otac Dane Škugor, danas najpoznatiji umirovljenik u Hrvatskoj.

Da stvar bude apsurdnija, ljudi koji su oštetili INA-u za više milijardi kuna, u crkvi Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika imaju napravljen i svoj spomenik, odnosno ploču u dvorištu crkve sa svojim imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše ŠibenikIN oni su očito zaboravili na sedmu Božju zapovijed koja glasi "Ne ukradi".

Image
UKRALI VIŠE OD 100 MILIJUNA /

Ovo je glavni trojac u USKOK-ovoj akciji uhićenja: Direktor iz INA-e, šef HOK-a te bivši šef MMA lige

Image
UKRALI VIŠE OD 100 MILIJUNA /

Ovo je glavni trojac u USKOK-ovoj akciji uhićenja: Direktor iz INA-e, šef HOK-a te bivši šef MMA lige

U crkvi su upravo Dane i njegova supruga Radojka skupljali milodare na misi, imali su rezerviranu klupu u prvom redu, a financirali su i obnovu crkve i župnog dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi, i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu u Dubravi i time valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu s priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane", rekao je čitatelj ŠibenikIN-a iz Dubrave koji želi ostati anoniman.

Dodaje da su zbog roditelja Damira Škugora i posjeti misi osjetno pali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predviđam da će u nedjelju u 11 na misu doći rekordan broj ljudi. Pola njih samo da vide hoće li i Rada imati obraza doći", poručuje čitatelj.

Spomenutu ploču koju imaju u dvorištu crkve napravili su prošle godine, budući da na njoj piše "Za pedeset godina braka zavit učinili Škugor Dane i Rada", a godišnjica im je bila prije točno tri tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog novca i lizanja oltara cijela se obitelj visoko uzdigla. Sad su na tome da ih barem pola mjesta mrzi. Ostali za to još nemaju hrabrosti. Puno toga će biti jasnije nakon mise u nedjelju", smatra čitatelj.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo