'Vlada nema cjelovit program za izlazak iz krize'

'Sadašnje stanje pokazuje da Vladu još čekaju ozbiljni napori da se kriza riješi.

21.3.2010.
12:19
VOYO logo

"Sadašnje stanje pokazuje da Vladu još čekaju ozbiljni napori da se kriza riješi. Sada kada više nisam stranački političar nego Predsjednik Republike, ne mogu i neću komentirati gospodarske odnose na način da podržavam ili osporavam neku pojedinu mjeru. Samo ću reći da od Vlade očekujem cjelovit gospodarski program, sustavni skup mjera koje će Hrvatsku izvući iz krize. Zasada ne vidim cjelovit program Vlade za izvlačenje države iz krize, ali donesene su neke mjere koje u stručnim krugovima ocjenjuju kao dobre", izjavio je predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za Novi list.

Upitan za probleme oko njegova osiguranja, Josipović kaže da "navodna nesnalaženje oko suradnika, smatra doista beznačajnim, marginalnim stvarima u cijelom kontekstu". Dodaje da je iznenađen količinom publiciteta koji je dan toj priči,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što su tri visokopozicionirana SDP-ovca u kratkom vremenu završila s kaznenom prijavom policije, drži neobičnim, ali ističe da treba pričekati i vidjeti kakav će biti rezultat tih prijava.

Josipović je još uvijek optimist oko susreta sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa bit će pomaka, vrlo skoro", kaže predsjednik.

Na pitanje je li Jadranka Kosor uspješna premijerka, Josipović odgovara: "Ne želim komentirati ni davati ocjene o premijerki Kosor jer je naš ustavni odnos takav da moramo surađivati. U kvalifikaciju premijera upustio bih se tek u onom trenutku kada bih izgubio vjeru da on ili ona, odnosno Vlada može uredno obavljati svoju ustavnu funkciju. To bi onda zaista bila dramatična situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je Kosor prošli tjedan tražila da je predsjednik Sabora Luka Bebić zaštiti od paljbe oporbenjaka tijekom aktualca u Saboru za Josipovića nije sporno. Smatra kako je premijerki i svakom drugom jasno je da mogu biti pošteđeni od kritika i odgovornosti za vlastiti rad, ali da svatko ima pravo zatražiti zaštitu ako je prekoračena granica pristojnosti.

Prethodni članci:

arti-201003170662006 arti-201003180645006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo