žene u 'muškom svijetu' / Upoznajte nove reperice na hrvatskoj sceni!

Iako već odavno nije u prvom planu, hrvatska hip-hop scena svakim je danom sve veća i šarenija. Uz provjerene muške snage, njome odnedavno drmaju i ljepotice poput Tine Flow, Miss Killah ili Dyale. Čime su to zaslužile da se u moru drugih mladih izvođača čuje i njihov glas?

29.4.2012.
18:24
VOYO logo

Stoka i Nered, Edo Maajka, Bolesna Braća, General Woo, Shorty za njh vjerujemo znate. A gdje su tu žene?

Nije da ih nema, ali hrvatske reperice svoje mjesto na sceni još uvijek traže, ili bolje rečeno pokušavaju oformiti scenu i probiti se u takozvani muški svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je muški posao ajmo reći. Mene najviše ubija to što se stalno trebaš dokazivati da nije tako ali kad sam sebi dokažeš, radiš kao i svi i to je to", kaže reperica Miss Killah.

Isto sito i rešeto dokazivanja morala je proći i Remi, jedina istaknuta reperica koja je uspjela ravnopravno stati uz bok frajera domaće scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je isto dugo trebalo da prebrodim osjećaj da se moram dokazivati ali kad stvari sjednu na svoje mjesto onda si ti ta koja piše pravila", kaže Mirela Priselec Remi.

Iako je na sceni zadnjih 12 godina već dobro poznata, iza sebe ima brojne suradnje i nagrade, Dyala nije uspjela naći put u centar komercijalnog uspjeha i doprijeti do šire publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta radim vani se ekipom na engleskom, a kod nas očekivati neki uspjeh, ipak smo u Hrvatskoj. Uvijek je tu ona spika  - tek kad uspiješ vani onda je to to", kaže Dyala.

U usporedbi s Bosnom i Srbijom Hrvatska je zadnje slovo na papiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjeti se razlika, u Hrvatskoj je sve nekako dolje a u Srbiji ima puno nastupa…Iako je nekad bila obrnuta situacija", kaže Miss Killah.

"Ima dosta malo nastupa jer su ljudi neorganizirani. Možda bi se trebali malo više organizirati kao ekipa a ne samo klanovi", smatra Teena Flow.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato je Teena povukla mudar potez. Umjesto kukanja bacila se na posao i snimila duet s Remi.

"Možda joj je to neko iskustvo sa mnom pomoglo ili će joj pomoći ali meni je stvarno bilo super i treba to ponoviti", kaže Remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smatram da će mi ta pjesma donijeti ne znam kakav uspjeh ali dio publike koji nije čuo za mene a sluša Remi će čuti", kaže Teena Flow.

Na sreću cure igraju pametno, drže se zajedno i razmišljaju o regionalnom ujedinjenju. Ako budu dovoljno uporne možda repanju vrate staru slavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo