Ukop mrtvih 4 m od njihovog dnevnog boravka?

'Oni koji žive uz groblje moraju se znati ponašati, pa tako mi godinama prekidamo svako slavlje u vrijeme pogreba.

20.4.2011.
19:29
VOYO logo

Proširenje Novigradskog groblja u Osijeku itekako je uzbunilo stanovnike Vijenca Ivana Česmičkog i Baranjske ulice koji su zbog toga organizirali i potpisivanje peticije. Kažu kako život uz groblje ni do sada nije bio lak, ali otkada bi se groblje trebalo proširiti na suprotnu stranu i time od njihovih kuća biti udaljeno tek četiri metra, ne mogu više šutjeti.

Najviše razloga za nezadovoljstvo ima Vlasta Praljak, koju sada od prvih grobnica dijeli deset metara, a uskoro će joj se pogrebi, doslovce, obavljati pred prozorom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji žive uz groblje moraju se znati ponašati, pa tako mi godinama prekidamo svako slavlje u vrijeme pogreba. No, sad nećemo moći ni razgovarati jer će se pogrebi održavati nama ispred nosa! Suprug i ja počeli smo razmišljati i o preseljenju", žali se ona.

I njenim susjedama Vlasti Abramović i Nadi Lesko "prekipio je lonac". Tvrde da od stanara mišljenje o proširenu nitko nie tražio, jednako kako ih nisu tražili ni suglasnost. Na udaru su i oni koji ondje imaju garaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vijeća GČ Novi grad Anto Bošnjak kaže kako je peticija zaprimljena i proslijeđena nadležnim gradskim službama, a njezina poruka prihvaćena.

"Na južnoj strani postoje dvije zelene površine s raslinjem, a zaključeno je kako taj prostor ne treba pretvarati u groblje, već urediti i postaviti klupe za odmor u hladovini. S druge strane nalaze se garaže, za koje je upitno jesu li legalno izgrađene. Taj prostor treba urediti, proširiti groblje za red-dva, i to bez ometanja stanara. Građani su u pravu, treba proširiti groblje, no ostaviti postojeći polaz", kazao je Bošnjak za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo