ZANIMLJIVO... / Uhićen suradnik HDZ-ove ministrice podnio ostavku u Ministarstvu kulture. Želi se spasiti istražnog zatvora

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Njega se sumnjiči za korupciju i uzimanje mita od 39 tisuća eura i jednog pametnog sata. Uz njega, ponovno je uhićen bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo, ali i bivši profesor na istom fakultetu Boško Pribičević

2.5.2024.
15:57
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su otkrivena nova uhićenja u sklopu istrage na Geodetskom fakultetu, uhićen je i dugogodišnji bliski suradnik i pomoćnik ministrice kulture, Davor Trupković.

Kako je reporterki RTL-a Ani Mlinarić potvrdila njegova odvjetnica, Trupković je sada podnio ostavku u Ministarstvu kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom odlukom želi se spasiti od određivanja istražnog zatvora zbog ponavljanja djela.

Podsjetimo, njega se sumnjiči za korupciju i uzimanje mita od 39 tisuća eura i jednog pametnog sata. Uz njega, ponovno je uhićen bivši dekan Geodetskog fakulteta Almin Đapo, ali i bivši profesor na istom fakultetu Boško Pribičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za poslove snimanja oštećenih objekata Trupković je, sumnjiči ga Ured EU tužitelja, uzimao mito kako bi posao dobio Geodetski fakultet. Dio radova Fakultet nije mogao obaviti, već su angažirali druge tvrtke, a novac je, sumnjaju, završio kod njih.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministrica Nina Obuljen Koržinek potvrdila da je uhićen njezin suradnik Davor Trupković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo