Učenik udario učenicu šakom u glavu

25.1.2010.
19:17
VOYO logo

Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba dr. sc. Gordana Buljan-Flander, predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH Đurđa Adlešič te predstavnici lokalnih vlasti, socijalnih, zdravstvenih institucija i prosvjetnih djelatnika dogovorili su smjernice plana prevencije vršnjačkog i medijskog nasilja u školama, koji bi se postupno trebao početi provoditi u svim hrvatskim školama.

U vrijeme dok su dogovarali spomenute smjernice u Prvoj osnovnoj osmaš je pred očima profesorice na satu engleskog jezika, isprovociran djevojčinim ponašanjem, došetao do njezine klupe i grubo je udario šakom u glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premješten je u drugi razredni odjel, a djevojčin je otac ostao zgrožen takvim postupkom problematičnog ponašanja s vršnjakinjom iz razreda, piše Večernji list.

"Već postoje zakonski akti i programi koji definiraju koje stručne osobe i u kojem trenutku trebaju nasilje prijaviti nadležnim službama. Ta pravila valja doraditi jer je medijsko zlostavljanje, odnosno objavljivanje nasilja na internetu u nas relativno novi oblik bullyinga. Iako su vrlo jasna ovlaštenja svih službi koje se moraju uključiti u rješavanje tog problema, te je institucije nužno međusobno bolje povezati", kazala je Adlešič za Bjelovarski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adlešič je dodala kako u bjelovarskom slučaju inspekcija još utvrđuje tko je odgovoran za propust zbog kojeg nitko iz škole, unatoč brojnim upozorenjima majke zlostavljanog 13-godišnjeg učenika II. osnovne škole Bjelovar, godinu i pol na nasilje jednostavno nije reagirao.

"Bilo bi apsurdno da stvari ostanu na običnoj isprici. Odgovorni će za propuste morati snositi posljedice", najavila je Adlešič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001250451006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo