Tužilaštvo Kosova traži hapšenje Aleksandra Vulina

Biće doneta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava

24.10.2013.
21:25
VOYO logo

Kosovsko tužilaštvo u Mitrovici pokrenulo istragu protiv ministra Aleksandra Vulina, kako bi utvrdilo da li je nelegalno ulazio na sever Kosova. Prištinski mediji navode da je od Osnovnog suda u Mitrovici zatraženo da izda nalog za hapšenje Vulina.

Izvor: RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv ministra bez portfelja u Vladi Srbije Aleksandra Vulina kosovsko tužilaštvo u Mitrovici pokrenulo je istragu, kako bi utvrdilo da li je ilegalno ulazio na sever Kosova. Od Osnovnog suda u Mitrovici tužilaštvo zatražilo da izda nalog za hapšenje Vulina, prenose prištinski elektronski mediji.

"Odluka je doneta jer postoji osnovana sumnja da je Aleksandar Vulin 17. oktobra 2013. u neutvrđeno vreme, bez odobrenja prešao granicu Kosova sa Srbijom, van ovlašćenog graničnog prelaza i ušao na teritoriju Kosova. Ovim je počinio krivično delo, 'nedozvoljen prelaz granice' po članu 146 stav 2 iz stava 1. Krivičnog zakonika Kosova", navodi se u saopštenju Kancelarije Vrhovnog tužioca Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ovoj odluci, istraga počinje danas, i na osnovu prikupljenih dokaza biće doneta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo