PRIMOPREDAJE / Ministri preuzimaju resore. Turbulentnih sat i 15 za ministra Habijana. Prvi put ispisuje povijest

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja razdvojeno je na Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, koje će Habijan predati kolegici Mariji Vučković i na Ministarstvo gospodarstva koje će predati Anti Šušnjaru iz Domovinskog pokreta

20.5.2024.
8:39
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Krajem prošlog tjedna Hrvatska je dobila 16. Vladu od neovisnosti. Za vikend su se svi novi-stari ministri još malo odmorili pa će danas preuzeti resore.

Tako će Marija Vučković danas na 45 minuta biti ministrica dvaju resora. Prvo će joj u 8.30 sati Damir Habijan predati Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, a onda će ona u 9.45 DP-ovcu Josipu Dabri prepustiti svoju fotelju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Habijan će, s druge strane, čak biti i dio povijesti. Naime prvi će put jedan ministar sudjelovati u tri primopredaje vlasti. On kao dosadašnji ministar predaje dva ministarstva, a sam preuzima jedno. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je razdvojeno i sad ćemo imati Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije, koje će Habijan predati već spomenutoj kolegici Mariji Vučković u 8.30, a Ministarstvo gospodarstva predat će Anti Šušnjaru iz Domovinskog pokreta u 9.20 sati.

Habijan će nakon toga, u 9.45 sati preuzeti Ministarstvo pravosuđa i uprave kojemu se pripaja i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva pa će se novo ministarstvo zvati Ministarstvo pravosuđa, uprave i digitalne transformacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Teolog iz redova Domovinskog pokreta Ivan Šipić preuzima Ministarstvo demografije i useljeništva, ali - budući da je ono tek osnovano - Šipić će preuzeti Ured za demografiju od Željke Josić.

Image
Foto: RTL

U 9.00 će dosadašnja ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac predati svoje ministarstvo Tončiju Glavini, dosadašnjem državnom tajniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

POGLEDAJTE VIDEO: Butković pohvalio nove ministre, a pitanje o kandidaturi za predsjednika države ne negira: 'Polako'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo