Šuker stao na put gospodarici Audija

31.12.2009.
11:33
VOYO logo

Ministar Ivan Šuker ozbiljno se sukobio s Biancom Matković, jer je već neko vrijeme nezadovoljan načinom na koji je ona rješavala pitanje preraspodjele službenih automobila Vlade i državnih institucija.

Dodjela automobila prema osobnom kriteriju razljutila je i dio visokih državnih dužnosnika kojima se također ne sviđa način na koji ministrica bez portfelja gospodari voznim parkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je prije nekoliko mjeseci, kao dio mjera opće štednje i racionalizacije poslovanja, zadužila Ured za opće poslove da sastavi popis svih službenih automobila. Dokument je nakon mnogo muka napravljen i odmah proslijeđen Bianci Matković. Ona je prema naputku Vlade bila zadužena za preraspodjelu automobila, ali bez jasnih kriterija.

Vlada je dokument s popisom 4780 vozila državne administracije tretirala kao najveću državnu tajnu. Dobila ga je samo premijerka i odabrani potpredsjednici Vlade te se o njemu razgovaralo na užem kabinetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje Jutarnji list, na zahtjev Matković po nekoliko luksuznih automobila vratili su Petar Čobanković i smijenjeni Damir Polančec.

Neki ministri su željeli svoje starije automobile zamijeniti novijim iz postojećeg voznog parka, ali je to Matković odbila. Razljutilo ih je kad su saznali da je Sanaderova miljenica sebi dodijelila novi BMW serije 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro su prošli i ministri Božo Biškupić i Radovan Fuchs.

Šukerov sukob s Matković samo je jedan u nizu udara na pomoćnicu bivšeg premijera Ive Sanadera. Najprije se našla na meti premijerke Kosor zbog nekoliko komada pokućstva koje je uzela iz jednog od Vladinih ureda, a koje je na intervenciju iz samog državnog vrha morala vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom Kosor na čelo Vlade Matković je formalno promaknuta na višu poziciju, ali je zapravo degradirana i pitanje je vremena kada će morati otići iz Banskih dvora. Vrlo je vjerojatno da će je se premijerka riješiti pri prvoj rekonstrukciji Vlade.

Prethodni članak:

arti-200912290760006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo