demografske mjere / Štite trudnice, nagrađuju, pomažu oboljeloj i darovitoj djeci: Kako mjere Brodosplita koriste radnicima?

Vlasnik DIV-a Tomislav Debeljak sponzorirat će djecu u sferi sporta i umjetnosti, a najavljena je i dodatna isplata troškova liječenja oboljele djece

27.7.2018.
18:23
VOYO logo

Za Antu Podruga, koji je većinu svog radnog vijeka proveo u splitskom škveru  i koji je otac četvero djece nove demografske mjere koje uvodi Brodosplit – predstavljaju životno olakšanje.

"Svaka kuna je bitna svaka kuna je bitna dobiješ dvjesto kuna i kupiš ručak ako nemaš, ne možeš ali većinom imamo dobro je nismo nezadovoljni šta se tiče plaće", kazao je Ante.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 i pol tisuće radnika bit će još zadovoljniji: za svako rođenje djeteta dobit će 5 tisuća kuna bruto iznosa, a ako su oba roditelja zaposlena  – 10 tisuća kuna. Oni zaposlenici koji imaju troje I više malodobne djece – čeka ih posebni mjesečni doplatak od 200 kuna po djetetu.

"Kad imate obiteljsku atmosferu onda je sve skupa lakše i bolje i sretnije, to smo od prvog dana pokušali napraviti u Brodosplitu koji je bio simbol kontre, nepoštenja", kazao je Tomislav Debeljak, vlasnik DIV grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sad postaje simbol demografske obnove. Debeljak će svakoj zaposlenici s ugovorom o radu na određeno vrijeme - u slučaju trudnoće - ponuditi ugovor na neodređeno. Sve mjere, na oduševljenje radnika -osvanule su na službenoj oglasnoj ploči, crno na bijelo. 

"Nije to baš neobično obzirom da naš gazda ima devetoro djece sigurno razumije nas ostale ljude, mi imamo veći broj djece, škola, odjeća prehrana", objašnjava Ante. Nadolazeće demografske mjere – pomalo nevjerojatno – ujednile su i sindikaliste Brodosplita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će vrijeme pokazati zašto ne bi, bilo bi dobro da se već tako da da drzava ne provodi kvalitetnu demografsku politiku neka bude prvi baš Brodosplit, za dišpet", kazao je Pavle Matošić, predsjednik nezavisnog sindikata Brodosplita.

Ujedinjena demografska politika, kazu u splitskom skveru – stupa na snagu – od početka kolovoza!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo