Prve pripremne utakmice / Srbija izgubila od Švicarske, reprezentacije koja neće igrati na Europskom prvenstvu

Image
Foto: Rukometni savez Srbije

Dva tjedna uoči starta Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj dio reprezentacija već igra prijateljske utakmice, uključujući hrvatskog protivnika na otvaranju Srbiju

29.12.2017.
21:13
Rukometni savez Srbije
VOYO logo

Na pripremnom Yellow Cup turniru u švicarskom Winterthuru Srbija je izgubila prvi dvoboj, i to od domaćina, reprezentacije koja je u kvalifikacijama za hrvatski EURO izgubila svih šest utakmica. U porazu 28:32 Srbija je, doduše, bila desetkovana neigranjem igrača iz Bundeslige, koji su tek prije dva dana zaključili klupske obaveze.

Švicarci su diktirali utakmicu. Lukas von Deschwanden zabio je čak 11 golova. Najbolji srbijanski igrač bio je PetarĐorđić s deset golova, Stefan Vujić zabio je pet pogodaka, dok je vratar Dejan Milosavljev obranio osam lopti. Na turniru u Švicarskoj još igraju Rusija i Rumunjska. Poraženi iz njihovog dvoboja će igrati protiv Srbije u utakmici za treće mjesto na turniru koji se održava 46. put. Srbiji je to bio prvi poraz u 2017. godini

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski izbornik Jovica Cvetković uskoro će moći računati na Bundesligaše, među kojima se ističu Petar Nenadić, koji se prekjučer oprostio od Füchsea sa sjajnih devet golova, te Marko Vujin iz Kiela.

Srbija je uoči početka priprema ostala bez četvorice igrača, među kojima je najvažniji Momir Rnić iz Rhein-Neckar Löwena, koji je slomio nogu. Otkazali su Strahinja Milić i Ilija Abutović, Rastko Stojković će operirati koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EURO na hrvatskom tlu Hrvatska i Srbija otvaraju 12. siječnja u splitskoj Spaladium Areni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo