Amandman na proračun / SDP-ovac zatražio da se osigura 20.000 kuna za Grabar-Kitarović: 'Neka ima za navijanje'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/AP Images

Arsen Bauk definitivno je kreativan u podnošenju amandmana

28.11.2018.
13:51
Sanjin Strukic/PIXSELL/AP Images
VOYO logo

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk podnio je amandman na prijedlog proračuna za iduću godinu kojim je zatražio da se predsjedici Kolindi Grabar-Kitarović osigura dodatnih 20.000 kuna za njezine navijačke aktivnosti. 

"Ova godina ostat će upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju predsjednice u njihovom obilježavanju. Sabor bi prihvaćanjem ovog amandmana jasno i nedvosmisleno izrazio potporu predsjednici u daljnjim aktivnostima sličnog tima, posebno imajući u vidu da će se i tijekom 2019. održati niz značajnih sportskih manifestacija među kojima se mogu očekivati uspjesi hrvatskih sportaša, a posebno ako se ima u vidu da je 2019. ujedno i predizborna godina te da postoji velika vjerojatnost da će se iste koristiti i u pretkampanji tako da će osim za potrebe sudjelovanja u finalnim utakmicama vjerojatno postojati potreba i za polufinalnim, a možda i u fazi natjecanja po skupinama", naveo je Bauk u amandmanu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je i da je predsjednica na upit hoće li ići na ključnu utakmicu skupine Lige nacija u nogometu, a koja se održavala na Wembleyju, odgovorila da ne zna hoće li uspjeti jer nema dovoljno financijskih sredstava.

"Kao što se vidi iz izjave, predsjednica je zbog proračunskih ograničenja morala propustiti odlučujuću utakmicu, a rezultate je poznat - izgubili smo 2-1", napisao je Bauk na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac bi predsjednici novac za navijačke aktivnosti i rekvizite prebacio iz budžeta Ureda za sport - stavka naknade troškova osobama izvan radnog odnosa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo