Treslo se od Ogulina do Zagreba, potres se osjetio i u Zadru

Potres jačine 4,6 stupnjeva po Richterovoj skali pogodio je nešto prije 15 sati područje Ogulina, javio je Europsko-mediteranski seizmološki centar.

30.7.2013.
15:20
VOYO logo

Epicentar potresa je bio na dubini od 20 kilometara, na području između Crikvenice i Ogulina, 102 kilometra jugozapadno od Zagreba, 15 kilometara sjeverno od Brinja.

Čitatelji nam javljaju da se potres osjetio od Zagreba pa sve do Raba, čak i do Zadra. Na Krku se osjetio jako, piše nam jedan čitatelj: "Protutnjalo je kao vlak s grmljavinom." U Rijeci se, piše nam čitateljica, treslo tri-četiri sekunde: "Laptop je vibrirao, a luster se zaljuljao..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako podrhtavanje osjetilo se i u Novalji na otoku Pagu", javlja čitateljica. Potres se osjetio i na otoku Lošinju.

"U Novom Vinodolskom pukao balkon, još se uvijek tresemo k'o skela na vodi", javlja čitatelj. Drugi čitatelj iz Novog Vinodolskog kaže da je zvučalo kao eksplozija. "Čula se jaka podzemna eksplozija! Tlo se zatreslo snažno dva puta", piše čitatelj Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitateljica iz Senja kaže da se potres već drugi put ovaj mjesec osjetio, no ovaj put mnogo jači. "Tresle su se čaše i luster, te je trajao nekoliko sekundi", dodaje.

"Potres se također osjetio u Plaškom, trajao je minutu, čulo se kao da je vlak kraj kuće prošao, sve se treslo i jaka buka je bila", javlja čitateljica. "Osjetilo se je i u Perušiću kod Gospića. Trajalo je oko desetak sekundi. Osjetilo se je jako vibriranje namještaja po kući", piše jedan čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo da javim, čulo se čak do Zadra! Sva tehnika na trećem katu kancelarije mi se dobro zatresla", piše još jedan čitatelj.

'Tako nešto nismo nikad osjetili u životu'

Slušatelji su se javljali na Radio Ogulin. Mnogi kažu da tako nešto nisu nikad osjetili u životu. "Stvari su padale, potres je trajao 30 sekundi", prepričao je ukratko voditelj pozive uznemirenih slušatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slušateljica Radio Ogulina - Nevenka je kroz suze ispričala: "Katastrofa. Pukotine duge metar, dva pojavile su se na kući. Ne mogu doći sebi. Mi smo sirotinja, ne znam kako ću to popraviti".

Milan je kazao: "Bilo je jako ružno. Lusteri su se tresli. Kuća mi je popucala sa svih strana. Pobjegao sam iz kuće i sada sam vani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad nema izvještaja o štetama. Imate li informacija o ovome potresu, ili imate fotografije nastale štete, javite nam na vijesti@portal.net.hr.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo