Pijani i nabrijani utrkuju se automobilima i motorima

'U jednom trenutku vidio sam dva svjetla kako idu prema meni. Mislio sam da je automobil prešao na moj trak i pokušao ga izbjeći, no svjetla su se približavala takvom brzinom da nisam imao kamo.

24.8.2012.
11:03
VOYO logo

Osječka Strossmayerova ulica poprište je opasnih, noćnih utrka, pišeGlas Slavonije.

Kako navode, radi se o jednoj od najdužih, najfrekventnijih i najopasnijih ulica u gradu. Mnogo vozila, velike brzine i nekoliko zavoja koji neiskusnije vozače automobila "povuku" u stranu, toliko plaše bicikliste da radije voze po nogostupu i plaćaju kaznu nego da nastradaju na cesti, piše list, navodeći da se u osječku policiju povremeno zbog toga javljaju građani prijavljujući nedopuštena divljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine policijski je presretač ondje spriječio automobilsku utrku i uhitio vozača koji je divljao cestom u pijanom stanju. Jedan Osječanin doživio je neugodno iskustvo utrkivanja dvoje motociklista dok je tom ulicom vozio auto. Kako je ispričao, vozeći se ulicom u jednom je trenutku vidio dva svjetla kako idu prema njemu.

Policija će postaviti uređaj za nadzor brzine

"Mislio sam da je automobil prešao na moj trak i pokušao ga izbjeći, no svjetla su se približavala takvom brzinom da jednostavno nisam imao kamo. Kada sam već mislio da sam gotov, svjetla su se razdvojila!? Tada sam vidio da se radilo o dvojici motociklista koji su se utrkivali i išli direktno na mene. Pa nisu normalni, njima je to valjda bilo zabavno", kazao je za list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom 2011. godine u Strossmayerovoj ulici se dogodilo 45 prometnih nesreća, jedna je osoba poginula, sedam ih je ozlijeđeno teško i 16 lakše. U osječkoj policiji planiraju u Strossmayerovoj ulici postaviti uređaj za nadzor brzine, koji bi trebao imati utjecaj na prebrze vozače. Do tada građanima preostaje svaku utrku i/ili prebrzu vožnju odmah prijaviti na 192.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo