'Podstanari iz pakla' / Par koji je vlasniku stana napravio štetu od 200.000 kn, ostao je dužan i 100.000 kn za poslovni prostor

Image
Foto: Ilustracija/Screenshot/RTL Danas

Par iza sebe ostavlja samo dugove

28.12.2018.
8:55
Ilustracija/Screenshot/RTL Danas
VOYO logo

Tvrtke povezane s A. F. i S. Č. zadnja tri mjeseca nisu plaćale najam ni režije za prostor Udruženja obrtnika te su ostavili 100.000 kuna duga.

"Primorani smo bili pokrenuti postupak za prisilni ulaz u 200-tinjak četvornih metara prostora u vlasništvu Udruženja obrtnika grada Zagreba na Mažuranićevu trgu, koje su od nas krajem 2014. godine unajmili A. F. i S. Č. te njihovi poslovni partneri i u njima smjestili dvije tvrtke", rekao je predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On kaže da su u listopadu “prisilno ušli u prostore u prisutnosti javnog bilježnika i ovlaštenog sudskog bravara” jer im se najmoprimci više nisu odazivali na pozive ni zvono, a posljednja tri mjeseca nisu platili ni najamninu ni režije te se ukupni dug popeo na stotinjak tisuća kuna.

Podsjetimo, isti je par ostavio gotovo potpuno uništen stan koji su unajmljivali u Zagrebu, a koji im je vlasnik stana otkazao nakon ovrhe od 1100 kuna na njegovom računu. Vlasnik stana obratio se medijima - tvrdi da struju nisu platili od 2016. godine te da kompletan dug s komunalijama iznosi oko 30.000 kuna. Osim toga, građevinari su procijenili da će mupreuređenje stana trebati od 130.000 do 200.000 kuna.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo