uklanjanje murala / Oglasio se HEP evo što kažu o slučaju murala: 'Postupili smo po nalogu Grada'

Image
Foto: Pixsell, RTL

''Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala'', naglasili su iz HEP-a

29.10.2021.
11:21
Pixsell, RTL
VOYO logo

Vijeće gradske četvrti je zatražilo uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana. Nalog za uklanjanje je  proslijeđen komunalnom redarstvu, a oni su naložili HEP-u. Gradonačelnik Tomašević rekao je kako su greškom su uklonjeni murali na trafostanici, mural 204. brigade, Dinamov mural i onaj posvećen žrtvama Vukovara. U četvrtak je ponovo oslikan mural žrtvama Vukovara.

Podsjećamo, građani su se sinoć okupili u znak prosvjeda zbog uklanjanja murala posvećenog Vukovaru. Iako je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izjavio kako nemaju dopuštenje za oslikavanje trafostanice, okupljeni su najavili kako će tijekom ovog petka nastaviti s oslikavanjem novog murala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
a baš mu ne ide /

Tomašević o uklonjenim muralima: Tvrdi da su uklonjeni greškom, evo kako je sve objasnio

Image
a baš mu ne ide /

Tomašević o uklonjenim muralima: Tvrdi da su uklonjeni greškom, evo kako je sve objasnio


O slučaju murala na trafostanici u Ulici Ive Robića HEP je objavio priopćenje:

''HEP ODS Elektra Zagreb postupila je sukladno nalogu za uklanjanje murala koji je izdao Grad Zagreb, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a po prijavi Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati.

Napominjemo da je HEP ODS Elektra Zagreb izdala niz dozvola za oslikavanje murala umjetničkog sadržaja na trafostanicama, između ostalog i na temelju suradnje s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Udrugom navijača Dinama Bad Blue Boys, s kojima imamo dobru suradnju, a među kojima je i nekoliko murala s motivima grada heroja Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shodno navedenom, otklanjamo odgovornost HEP ODS-a Elektre Zagreb prema građanima i nadležnim institucijama. HEP ODS Elektra Zagreb dužna je postupati po nalogu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet'', stoji u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo