Odlučio sam otići, ali natjerali su me da se vratim!

22.10.2010.
16:44
VOYO logo

"Kao što znate, bio sam odlučio potpuno se povući iz hrvatske politike. Međutim, nevjerojatni razvoj događaja poslije mog odlaska iz politike praktički me natjerao da aktiviram saborski mandat. Nadam se da ću zajedno s kolegama u Hrvatskom saboru doći do razloga onih koji su doveli do ovako nevjerojatnog i nedemokratskog razvoja događaja, koji je apsolutno neprimjeren europskim demokratskim standardima, ali i u demokratskim zemljama u svijetu", izjavio je Sanader izlazeći iz sabornice.

Nakon toga se uputio u saborski kafić, pozdravio se s osobljem i otišao u restoran, cijelim putem ponavljajući novinarima da je rekao što je imao za reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo su u restoran ušetali, ali svaki posebno, Jerko Rošin, Andrija Hebrang i Vladimir Šeks.

Samo je Hebrang bio raspoložen za izjave, pa je tako pojasnio da smatra da Luka Bebić nije zaštitio Sanadera smjestivši ga na mjesto Željane Podrug, prije čega je morao potjerati bivšu ministricu pravosuđa Anu Lovrin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang se pritom pozvao na odredbe Poslovnika koje govore o smještanju zastupnika u klupe. Ustvrdio je da se raspored sjedenja vrši "temeljem članstva u pojedinom klubu zastupnika", na temelju čega je on smjestio Anu Lovrin na mjesto Željane Podrug, ali i da je odustao od daljnjih prigovora kako bi se sjednica mogla nastaviti.

"Poslovnik je nedorečen", smatra Hebrang. "Tko nije član našeg kluba može sjediti gdje mu Predsjedništvo odredi", kaže on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kazao je da je na klubu da odluči hoće li uložiti prigovor na Sanaderov položaj u saborskim klupama. Upitan hoće li pojesti ručak sa Sanaderom, Hebrang odgovara: "Ako me pozove i plati!"

Graju je promatrao Dragutin Lesar, koji je novinarima samo kazao: "Ovo je lakrdija. On kao da je došao i rekao im: 'Bu! Bu! Što me gledate?'"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010220063006 arti-201010210729006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo