Ukraden tijekom noći / Nestao kip Isusa: lopovi tijekom noći ukrali djelo hrvatskih kipara

Image
Foto: Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL

U Ernestinovu blizu Osijeka ukraden kip Isusa iz jaslica koje su se nalazile u središtu mjesta, tijekom noći na sijedu netragom je nestao

27.9.2017.
21:44
Ilustracija/Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

U Ernestinovu, selu nedaleko od Osijeka poznatom po kiparskim koloniama, maleni kip Isusa ukraden iz jaslica postavljenim u središtu mjesta. S noći sa utorka na srijedu netragom je nestao. Kip Isusa deset godina je mirno ležao u svojoj koljevci a sada je ukraden.

Općina Ernestinovo smjestila je jaslice pored crkve, koje su 2007. godine sagradili lokalni kipari u prirodnoj veličini. Svake godine za Božić jaslice su bile središnja svečanost obilježavanja blagdana u malom slavonskom selu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki dan smo primijetili da nema Isusa. Prijavili smo to policiji jer to je ipak oskvrnjivanje umjetničkog djela. Napravit ćemo novog ako ovog ne vrate. No žao nam je što je ovaj nestao. Upravo stoga što nismo očekivali da bi nekome palo na pamet ukrasti Isusa ili neku drugu skulpturu iz jaslica mi ih nismo ni pričvršćivali za postolje. Očigledno ćemo ubuduće morati", rekao je Ivica Tolić, kipar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo