ženo, mrš u korner / Navijačke iskre: 'Ko ne skače, 'ko ne skače, pe*er je!

Image
Foto: RTL

Da se nisi trudila izvesti mu navlakušu i prošetati mu se ispred TV-a dok traje tekma u halterima ili gologuza jer jedino što ćeš dobiti od njega je rečenica 'jel' ti tata staklar?'

17.6.2014.
14:15
RTL
VOYO logo

Mi smo babe, otpor je džabe. Moderne i trendy babe od kojih se neke prave real time muškaračama kako bi se približile muškima, a neke su oduvijek bile 'one of the guys', pa niti ne moraju glumiti.

U vrijeme velikih sportskih događaja, poput aktualnog Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu takvi divlji cvjetići niknu i rapidno se prošire jer im je tlo pogodno, taman pognojeno. Ipak, savjetujem vam oprez jer ovo 'đubre' nije klasično, ono izaziva masovnu histeriju i vrlo ozbiljne probleme u muško ženskim odnosima ako se cveteki pravilno ne tretiraju, zalijevaju i podrezuju.

Ja se ne pravim da znam puno o nogometu iako im (čitaj: muškima) redovito volim napomenuti da sam gorljivo pratila Svjetsko prvenstvo '98 i da znam da su Jarni, Vlaović i Šuker tada potopili Švabe, tek toliko da ne misle da imaju posla s totalnim sportskim tudumom. Sad si mislite – 'pa ovaj podatak je mogla lako pronaći'. Ne, nisam sad guglala, ali ako mi ne vjerujete, znam i da se u jednom trenutku MarioStanić bio pofarbao u plavo, zbog neke oklade s Bilićem, a sad zbog čega, nisam nikad doznala. Eto malo manje poznate informacije koju mogu znati samo 'insajderi' :D Baš sam si sad faca jer sam se toga sjetila.

No, je*eš '98, ovo je 2014., a ja do prošlog tjedna nisam znala tko su nam protivnici u skupini (kako sam mogla?!), a važnost tekme s Brazilom (osim očite, a to je da su nam realno najteži protivnici) sam skužila tek nakon što mi je netko na dan tekme rekao da je to ujedno i prva utakmica s kojom se otvara cijelo prvenstvo. U tom se trenutku malo u meni probudio ponosni Hrvat i pretvorio me u malu nabrijanu Bad Blue Girlsicu bez dlake na jeziku, a inače gromki glasić na trenutke se orio k'o da me oni u televizoru mogu čuti (mogu potvrditi oni koji su se nalazili u mojoj blizini).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne žutom dodavat', kretenu', 'Njihova polovica je na drugoj strani, seljačine', samo su neki od tipičnih ženskih komentara za vrijeme gledanja tekme...

'Ne žutom dodavat', kretenu', 'Njihova polovica je na drugoj strani, seljačine', 'Evo ga, sad će nam ga zabit, je*em im sve', 'Da, sad ćete se opustiti, zato ćete na kraju i izgubiti', 'Ajmo Pletikosa, obrani taj penal budalo, nisi ti samo zgodan, pokaži im' i 'sje*at će nas ovaj sudac, ja vam kažem, nešto nije u redu s njim, čim mu se tako ocrtava pišo, a Azijati su poznati po malima, nije on taj za kojeg se izdaje'... Ovo su bili samo neki od ženskih komentara za vrijeme tekme dok je druga polovica bila totalno nezainteresirana za dvoboj na travnjaku, zauzeta proučavanjem neke Kama-sutra knjige na koju su naišle na policama i pokušajem otkrivanja zašto se jedna od seksualnih poza zove 'cijepanje bambusa'.

Ja sam bila u taboru gledača tekme u kojem se psovalo sve u 16, iako to navodno nije lijepa ženska odlika, kažu tamo neki.

Znali su mi kazati ti isti predstavnici dlakavijeg spola: 'Prava dama ne psuje' jer im totalno nije ženstveno kada im djevojke zvuče kao kočijaši. Njima poručujem: 'Prava dama ne psuje, ali zato šutke smišlja osvetu'. Teško je kad si dama, a jednostavno moraš da nekom je*eš mamu, jako teško. I to često upravo onima koji ni sami ne znaju što žele kod ženske pa ih u stilu JerryjaSeinfelda stalno nešto smeta. E, ali ti isti će se uzbuditi kad im cura kreativno i pravovremeno opsuje, a ako koju psovku ubaci kao dirty talk u krevetu, na to će svršit' iste sekunde, u stilu Charlie Runklea iz Californicationa. Pa ti tempiraj, ženo!

U prošlim tekstovima sam spominjala ženske, ponekad abnormalne kriterije u vezi muških, parametre poklapanja zgodnosti, visine/niskosti, duhovitosti/pameti, brzog kopčanja, ma svega živoga i neživoga, visoki standard i zahtjevnost u biranju partnera, no bogme nije ni nama lako kad muškarci krenu sa svojim kriterijima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O lokanju za vrijeme tekme nisam još ni riječ rekla, a tema je široka k'o ŽakHoudek u svojim najdebljim danima, prije ugradnje premosnice u želudac.

Ako gledaš tekmu u miješanom društvu, s njegovim krkanima i svojim krkanicama, nemoj niti slučajno da ti se dogodi da drugu bocu pive otvoriš prije nego što je on završio svoju prvu, da ne ispadne da mu žena može popiti više od njega. To nije na čast tebi, njemu, niti svekolikom ljudstvu... Jedini stalni kontakt s pivom kojeg možeš imati jest onaj u kojem mu isto hladno donosiš iz frižidera. Zamisli koji bed, da se nalokaš više nego on pa ga počneš sprdat i spuštat pred dečkima jer ti se jezik razvezao?! Time si samoj sebi potpisala smrtnu presudu i ako si dosad zbog nogometa dobivala manje seksa, u tom slučaju ćeš ga dobivati još manje. Iz inata.

Svjesna sam ja da stvari nisu crno bijele i da ima bisera koji svoje ženke ne zapostavljaju radi nogometa, ne ignoriraju ih ovako tipično šovinistički iako neke žene čak mazohistički znaju uživati u takvom postupanju, prilagođavajući im se maaalčice previše, za moj ukus. Spomenuti biseri neka ovaj tekst shvate samo kao jedan sarkastični pokušaj prikaza aktualno nogometno ljubavnog klišeja koji nisam mogla zaobići niti ja, eto, progutalo me.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hugo, govori ti Mordana: Odaberi jednu žensku, sigurno ćeš pogriješiti, muahahaha!

Ti bi malo onu koja će s tobom pogledati tekmu i naći koju zajedničku s tobom vezanu uz sport, no ne sviđa ti se ona koja ti pametuje o koeficijentu na 'kladi' pa makar znala o tome više od tebe.

Ti bi malo onu koja ti je maherica u prljavom seksu, ali opet postoji točno brojka psovki koju ne smije prijeći, koliko god nabrijana bila i koliko god uzbudljiva bila utakmica! Ili koja god druga životna situacija.

Ti bi malo onu koja bi se svidjela tvojim kompićima jer je zabavna, pametna, može popit s vama, ali postoji onaj jedan deci koji se crveni kao prazna baterija na smartphoneu, i ako je prijeđeš, više mu nećeš biti ženstvena, počet će te gledat kao da si 'one of the guys'! A to ga zasigurno ne napaljuje.

Ti bi malo onu koja bi izgledala cijelo vrijeme seksi, utegnuta, pristojna highclass dama, a kad ti želudac zakrulji malo bi i onu koja ti s tim dugim ženstvenim noktićima ipak zna napraviti i konkretni ručak, recimo zagrebački odrezak i domaći pomfri?

Micek, ako njegujem duge noktiće pa ne mogu ti 'riješavati' matematičke zadatke od obroka, i sam znaš da nije lako isprati vegetu i krušne mrvice nakupljenje ispod njih? O pomfriju da ne govorim, što ako me ulje špricne i onda počnem plakati jer će me peče? Onda će ti biti krivo što nisi reagirao na vrijeme i špricnuo me znaš već čime kada sam bila raspoložena. Ne, tada ti je tekma bila važnija.

Za kraj vam donosim pet kratkih 'pravila' za žene dok njiihove dlakavije polovice gledaju tekmu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Igrače u nesportskom kontekstu možeš komentirati smo ako su iznimno ružni, kao što su na primjer Tévez, DiMaria ili nadrealno asimetričan 'El Frankenstein' Rooney kojeg ne hejtam zato kaj je đinđer, pobogu i ja sam. Fejk. Ali svejedno. Netko se gadno zaigrao dok ga je sastavljao. Možeš spomenuti i Modrićevo ime jer tvoj muškarac ionako misli da mu ona nova frizurica nije nimalo pomogla što se tiče ljepote, užas, baš je grozan i površan.

2. Da se nisi trudila izvesti mu navlakušu i prošetati mu se ispred TV-a dok traje tekma u halterima ili gologuza jer jedino što ćeš dobiti od njega je rečenica 'jel' ti tata staklar?'. Pusti ga, nije on još ni svjestan da ga možda neće niti upoznati ako se nastavi ovako s tobom razgovarati i ignorirati te.

3. Budi dobra cura i dok ne traju tekme pronađi mu osobu koja je voljna mijenjati svoje Panini dupliće za njegove jer mu samo 8 sličica fali dok ne popuni cijeli album.

4. Svi ti Brazilci su bili neprijatelji na terenu u širokom planu, onako svi sitni, ali kad je kamera pokazala 'close up' na recimo Neymara, oblizala si se jezikom preko usana, a njegova seksipilnost u tvojim je mislima postala trodimenzionalna. Nedopustivo! Pazi da te nije vidio tvoj mužjak, da mu se ne pobudi nesigurnost. (P.S. Kad vidiš Švabu Hummelsa ili Grka Samarasa bolje se prekrij jastukom po glavi jer ćeš htjeti silovati televizor kad ih vidiš :))

5. Nemoj ga NITISLUČAJNO pitati da ti objasni što je OFSAJD (pa makar si naučila što je, ali iz želje da ti se napokon obrati, tražiš bilokakvi povod za komunikaciju) jer će te poslati u korner, samo tako, bez da trepne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživajte mi i navijajte, do sljedećeg čitanja, xoxo!

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Od nedavno me možete pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču