Na čemu je Kosorica?

Zbunjeni ste proturječnim izjavama premijerke i ministrice financija? Jedna viče: 'Reži!', druga: 'Nema rebalansa!' Bez brige. Prema svemu sudeći, premijerka ne mora biti na teškim drogama.

25.5.2011.
13:04
VOYO logo

Čovjek se umiruje, 'relaksira', rekla bi Kosor, tlak i očni kapci pomalo padaju, koncentracija popušta, a ovisno o tome kako vas 'puca', zna se dogoditi i to da pričate tako da vas cijeli svijet – ne razumije. No, budući da je Kosor zakleta protivnica svih vrsta droga, teških i lakih, postoje ozbiljne indicije da je otkrila neku legalnu supstancu sličnog učinka.

Kosor bi rezala jer ju je sram što ne može zadržati deficit na 14 milijardi, nego on juri prema dvadesetici, a opet dobro zna da HDZ ne zna napraviti rebalans proračuna bez da isti proračun ne poveća. Stisnuta između svijesti o padu prihoda proračuna i činjenice da njena Vlada folira s donošenjem zakona o zamrzavanju rashoda proračuna, izgleda da je bio dovoljan jedan zvuk, jedan mikrodogađaj u kozmosu oko nje da ona jednostavno 'resetira' priču i izvali prvo što joj je na pameti, pa makar se to kosilo s uglavljenim dogovorom s dotičnom Martinom Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misteriozni obrati

Sličan se scenarij dogodio i kad je pričala o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Slušaš je, priča ona, ide joj dobro, neće dopustiti utjecaj na pravosuđe, zaštitit će sudove, policiju, Državno odvjetništvo od prokletnika kojima prijeti zatvor i onda – flip!

"Inzistiram da se ta sjednica održi što prije, da ustanovimo činjenice i da vidimo tko može i tko smije biti procesuiran, da se na kraju oko toga dogovorimo." Samo je prebaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa onda, neugodnost u Solarisu. Žena u publici ustane i krene joj politiku nazivati veleizdajom, a Kosoricu taj umjereno stresni događaj na trenutak zamanta, a onda je preuzme ona supstanca s učincima vrlo nalik THC-u i ona, iako napadnuta, zauzima pomirljiv 'vodimo ljubav, a ne rat' stav, s otklonom od realnosti, svojstven bijegu pod utjecajem opojnih droga.

"Ovo je demokracija!", rezonira naša premijerka. Zbilja je teško za povjerovati da ona, odlikašica, u školi nije naučila što je demokracija. Morali su je makar 'zakvačit' na predavanjima na faksu. Morala bi znati da se demokracija s njom kao središnjom figurom vladajuće garniture, koja blokira referendume na sve strane, hapsi (izbrisane) članove svoje partije i do krajnjih granica odgađa odlazak s vlasti pod pritiskom tzv. volje naroda, ne može prodati pod zrelu demokraciju, pa čak ni na afričkom tržištu, gdje korumpirana vlast uzgaja i do 70 ministarstava. Nema druge, sigurno ju je opet zavitlalo i 'resetiralo', pod utjecajem te njezine 'gandže' zaboravila je zadnje dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima zatvorska klupa, samo Jaci fotelja u Banskim dvorima

Zato će i konzumenti, izuzev, dakako, naše premijerke, koja je vjerojatno otkrila neke nove načine opuštanja, morati guliti u zatvoru nakon što ih Jadrankina i Karamarkova policija uhvati na klupi u parku s džointom u ruci. Krcaj zatvore nadimljenom bagrom, pa nek' pravosudne policajce pozdravljaju s: "Peace!"

"Nema dekriminalizacije lakih droga!", viče ona. Što je s dosjeima i maltretiranjem na granici, što je s upropaštenim životima nakon traume u pretrpanim zatvorima, pitat će se liberalna žgadija, no na svaki 'ali...', premijerka odgovara: "A-a! Ne-ma!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je ministar pravosuđa izokola najavljivao prije godinu dana da će policija prestati bildati statistike u borbi protiv zloporabe opojnih droga hapšenjem pušača marihuane, ionako je zaboravila kad ju je zadnji put prebacilo.

Ma tko si ti, Slavko Sakomane?!

Javio se i neki tamo Slavko Sakoman, navodni stručnjak za opijate, pa proturječi i upozorava da zatvorska kazna za pušenje džointa može pokvariti život ljudima koji tu objektivno nisu teško naškodili niti sebi niti ljudima. On tvrdi da će pušači i dalje tražiti travu ako sustav ostane uperen protiv njih, a ne opskrbljivača i da će pritom doći do opterećenja represivnog aparata, inflacije kaznenog progona i kriminalizacije mladeži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma tko si ti, Slavko Sakomane?", pita Jadranka Kosor u maniri Zdravka Mamića u seansi ponižavanja Nikole Jurčevića. Radna skupina za izradu novog Kaznenog zakona? Što je to i što ti ljudi uopće znaju?

Kosorica zna što je droga!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo