Kosor i Pahor riješili problem Ljubljanske banke

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski premijer Borut Pahor najavili su u u subotu da će u roku od tri mjeseca pitanje štediša Ljubljanske banke biti riješeno.

31.7.2010.
16:00
VOYO logo

Premijeri su na obali Bohinjskog jezera izjavili da su zacrtali smjer kojim će se to pitanje riješiti, a koji će biti u skladu s potpisanim međunarodnim ugovorima, prije svega ugovorom o sukcesiji, neograničavajući pritom prava pojedinaca.

"Ono što su razgovori u Trakošćanu prije točno godinu dana značili za pitanje granice, to danas znače razgovori na Bledu za pitanje štediša Ljubljanske banke" rekao je Pahor, prenosi Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je objasnila da im je malo tko vjerovao da će riješiti problem koji je 18 godina opterećivao odnose zemalja. Međutim, mostovi izgrađeni prije godinu dana sada su temelj za rješavanje i preostalih otvorenih pitanja, istaknula je Kosor.

"S obzirom na to da je malo vremena ostalo za tako velik tehnički posao, kolovoz za naše suradnike i za nas neće biti mjesec odmora", dodao je Pahor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Jutarnji piše da se susret Kosorice i Pahora održao po prekrasnom vremenu na Bohinjskom jezeru gdje su turisti uz pljesak dočekali predsjednike dviju vlada, a mnogi su se za zanimanjem pratili i njihovo obraćanje novinarima.

Pahor je rekao kako se nada i vjeruje da će Hrvatska još prije Božića završiti pregovore o svim poglavljima s EU te da nakon današnjeg sastanka smatra da je otpalo i posljednje potencijalno problematično područje zbog kojeg bi Slovenija mogla imati prigovore na zatvaranje nekih poglavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201007310045006 arti-201007290749006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo