KAKVO VRIJEME DONOSI NOVA GODINA? / Pripremite se za smrzavanje, slijedi prvi konkretan hladni prodor

Image
Foto: Getty

Nova će godina početi s uglavnom suhim i prosječno hladnim vremenom, ali uskoro slijedi prvi konkretniji hladniji prodor

31.12.2018.
17:22
Getty
VOYO logo

Prvi će dan 2019. godine u kopnenim predjelima biti sunčaniji od današnjeg, osobito poslijepodne. U ranim jutarnjim satima u Gorskom kotaru i u najzapadnijim predjelima zemlje, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, može biti malo kiše ili susnježice. Dakle, sredinom će se dana gotovo posvuda razvedriti, predviđa RTL-ova metereologinja Željka Pogačić.

No uskoro slijedi pogoršanje. Već u srijedu u gorju ponovno očekujte oborine na granici kiše i snijega, a u središnjoj Hrvatskoj rano ujutro moguća je mjestimice i ledena kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladno, hladnije...

Najviša će temperatura u prvim danima Nove godine biti slična kao danas, a u gorju još za stupanj do dva viša. Jutra će biti malo hladnija, oko -2 °C, pa je ponovno moguć i mraz. Četvrtak donosi značajnije zahladnjenje koje će potrajati do vikenda.

Duboki minusi

Zapuhat će hladan sjeverac, mjestimice umjeren. Najviša će temperatura danju u većini unutrašnjosti biti uglavnom oko 1 °C, jutarnja ponovno oko -5 °C, u gorju i do -8 °C. Osim toga, vjerojatno je da većina gorskih predjela ni danju neće izlaziti iz minusa. Od petka pa sve do kraja vikenda izgledan je povremen snijeg i u nizinskim predjelima. Za sad se čini da na zapadu i u gorju neće biti većih količina, a na istoku je moguće stvaranje tek tanjeg snježnog pokrivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo