KRIV JE LIJEČNIK? / "Jacksona ubio anestetik"

Image

Propofol, jak anestetik kojeg je Jackou propisan kako bi mogao zaspati, navodno je izazvao zatajenje srca.

28.7.2009.
7:04
VOYO logo

Osobni liječnik Michaela Jacksona prepisao mu je snažan anestetik kako bi mu pomogao zaspati, a vlasti pretpostavljaju kako je taj lijek i usmrtio nesretnog kralja popa.

Dužnosnik, koji je tražio da ostane neimenovan zbog postojeće istrage, izjavio je da je Jackson redovito primao propofol kako bi spavao, što je praksa daleko izvan propisane namjene lijeka. Na dan Jacksonove smrti liječnik dr. Conrad Murray dao mu je lijek negdje iza ponoći, zbog čega je, pretpostavlja se, došlo do zatajenja srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray (51), naveden je u sudskim spisima kao subjekt istrage za ubojstvo, a vlasti su prošloga tjedna pretražile njegovu ordinaciju i skladište u Houstonu, Teksas. Njegov odvjetnik kazao je kako liječnik "nije prepisao ili dao nešto što je trebalo ubiti Michaela Jacksona".   

U svibnju je postao Jacksonov osobni liječnik i trebao ga je pratiti u London na seriju koncerata povratničkih koncerata u srpnju. Stanovao je s njim u iznajmljenoj vili u Los Angelesu  te ga je kobnog dana i pronašao u nesvijesti, nakon čega ga je i bezuspješno pokušao oživjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo