GOVOR U RIJECI / Ilčić predano radi na borbi protiv Istanbulske konvencije: 'Njen cilj je zbunjivanje djece kako bi se uništio spolni identitet'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ilčić je kazao da Istanbulska konvencija želi da se pitanje roda uvede u redovnu nastavu te da konvencija cilja na djecu jer odrasli već imaju izgrađeni identitet te mišljenje

30.1.2018.
11:11
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Pod krinkom zaštite žena od nasilja Istanbulskom konvencijom na mala se vrata uvodi rodna ideologija, poručio je Ladislav Ilčić, koji je u ime Udruge Grozd govorio na skupu inicijative 'Istina o Istanbulskoj konvenciji' u Rijeci, javlja Novi list.

"Rodna ideologija, kojom se pojam roda odvaja od spola i promiče kao stvar izbora pojedinca, nema nikakvo znanstveno utemeljenje, a ni biološki žena ne može postati muškarac ili obrnuto", istaknuo je Ladislav Ilčić, inače predsjednik konzervativne stranke HRAST i savjetnik ministrice kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilčić je kazao da Istanbulska konvencija želi da se pitanje roda uvede u redovnu nastavu te da konvencija cilja na djecu jer odrasli već imaju izgrađeni identitet te mišljenje.

"Ide se na zbunjivanje djece kako bi se uništio spolni identitet, a rezultat će biti rastakanje tradicionalnih vrijednosti, sve manje djece i sve više razvoda brakova", rekao je Ilčić, ponavljajući kako konvencija traži da se kultura, običaji i vjera određene zemlje podčine njenim odredbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ilčić je ipak priznao da je žena ravnopravna muškarcu te se požalio da se protivnike ratifikacije Istanbulske konvencije o zaštiti prava žena automatski proglašava pobornicima obiteljskog nasilja, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo