Franjo Kardaš prekinuo štrajk glađu

Nakon deset dana štrajka glađu pred Ustavnim sudom u samom centru Zagreba, Franjo Kardaš je dobio obećanje od resornog ministra Darka Milinovića da će njegov slučaj uskoro biti rješen.

29.1.2010.
11:44
VOYO logo

Naime, kako je priopćio ministar Darko Milinović, Kardaševa osmogodišnja kći Monika proći će određene dijagnostičke pretrage nakon kojih će uslijediti novo vještačenje. Kaže da je nova okolnost koja opravdava novo vještačenje bolest štitnjače djevojčice.

Podsjetimo, Franjo Kardaš započeo je štrajk glađu 30. studenog, nakon što su različite sudske i socijalne ustanove odbile njemu ili njegovoj supruzi priznati status njegovatelja kćeri koja boluje od čak triju kroničnih bolesti: dijabetesa, celijakije i upale štitnjače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na novonastale okolnosti bit će novo vještačenje djevojčice, a Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi će biti support obitelji da se sve riješi u skladu s pozitivnim propisima", rekao je Milinović. Na pitanje hoće li mijenjati pravilnik, za kojeg je Milinović usput rekao da ga je donio SDP 2002. godine, rekao je da do toga neće doći. "Još jednom ćemo ga prolistati da vidimo stavlja li neke obitelji u diskriminirani položaj, ali zasad nećemo ići u promjenu pravilnika", rekao je Milinović.

Franjo Kardaš je također rekao da je zadovoljan ponuđenim rješenjem, te da sad ide kući obitelji u Petrinju. Poručio je i kako unatoč tome što je dobio nadu za rješenje svog problema neće zaboraviti da se ovakvi problemi događaju i drugim obiteljima u Hrvatskoj, te da će uvijek podržati njihovu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo